Ясни са първите четири участници във финалите на ATP; Джокович изостава сериозно

от в 17:29 на 10.09.2022
Калоян Соколов

Само един мач ни дели от края на US Open при мъжете, а по този начин ще изпратим и последната "мейджър" надпревара за 2022-ра. Все пак интересните турнири през сезона далеч не са приключили, а голямата цел пред топ състезателите остава класиране за финалния Мастърс в Торино, където най-добрите осем тенисисти за годината ще премерят сили между 13 и 20 ноември. Вече дори можем да обявим, че половината участници в надпреварата са ясни и тяхното присъствие е гаранция за страхотен спектакъл. 

Рафаел Надал се нуждаеше от само една победа на Откритото първенство на САЩ, за да си осигури присъствие в заключителното състезание за сезона, а неговият сънародник Карлос Алкарас също го последва, след като надви Яник Синер в петчасов двубой и събра нужните за целта точки, осигурявайки си дебют в заключителния Мастърс. Интересното е, че Стефанос Циципас също си подпечата място на турнира в италианския град, макар че отпадна на старта в Ню Йорк, но гъркът отстъпва само на Алкарас по победи в хода на сезона и напълно заслужава да се бори за нов трофей от финалите на ATP,  които спечели преди три години. Каспър Рууд пък е последният състезател с гарантирано участие в Торино, а това е напълно логично, имайки предвид двата постигнати финала на норвежеца в Големия шлем.

Останалите квоти тепърва ще бъда разпределени, като засега останалите четири предварителни позиции се заемат от Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим и миналогодишния шампион Александър Зверев. Любопитна подробност е, че Новак Джокович е едва 15-ти в годишната класация към момента и изостава на над 700 точки от Зверев, ала не би трябвало да бъде спиран от участия на надпревари до края на сезона и това му дава всички шансове да атакува влизане сред първите осем за 2022-ра.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясни са първите четири участници във финалите на ATP; Джокович изостава сериозно Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp finals | александър зверев | карлос алкарас | каспър рууд | новак джокович | рафаел надал | стефанос циципас | торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook