"Тялом съм тук, но сърцето ми е у дома": Ястремска с емоционална победа в Лион

от в 12:55 на 02.03.2022
Владислав Риждов

Даяна Ястремска преживя едни от най-тежките дни в живота си, след като трябваше да се сблъска от първо лице с военния конфликт между Русия и Украйна. Тя заедно със своята по-малка сестра успяха благополучно да напуснат територията на родината си и в момента се намират в Лион, където 21-годишната състезателка участва в местната надпревара. Въпреки че сподели колко ѝ е трудно да мисли за тенис в моменти като този, Ястремска излезе на корта във вчерашния ден и постигна драматична победа над Ана Богдан след обрат - 3:6 7:6(7) 7:6(7) в мач, който продължи над три часа.

Богдан бе тази, която имаше контрола на своя страна в началните минути на двубоя. Румънката материализира шансовете за пробив, до които достигна, и се откъсна в геймовете с 4:1. Световната номер 140 навакса част от изоставането си, но това се оказа недостатъчно, и Богдан скоро поведе в общия резултат.

В следващият сет двете бяха напълно равностойни и успяваха да печелят сравнително безпроблемно подаванията си, с изключение на първите два гейма от частта, които бяха решени след пробиви. Така се стигна до логичен тайбрек в края, в който минибрейковете изобилстваха, но все пак паритетът остана налице до 7:7 точки. Ястремска обаче показа хладнокръвна игра в решителните моменти и съумя да измъкне следващите две точки на сметката си, а с това изравни и общия резултат.

Световната номер 97 имаше по-добри моменти в началото на решаващата част и се озова напред с брейк преднина. Ястремска, от своя страна, бързо спря устрема на съперничката си, изравнявайки геймовете. От този момент насетне двете отново бяха солидни от линията за начален удар, за да се стигне до пореден тайбрек. В него вдъхновената украинка достигна до 3 мачбола, но допусна изненадващ спад и загуби четири поредни точки, за да може съперничката ѝ на свой ред да има шанс за победа. Ястремска обаче демонстрира несломимия си дух и отрази възможността, която се откри пред Богдан, преди да сложи точка на спора в този така емоционален двубой.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Тялом съм тук, но сърцето ми е у дома": Ястремска с емоционална победа в Лион Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta lyon | ана богдан | даяна ястремска | лион | обзор | тенис турнир в лион

Коментари





Следвайте ни в Facebook