Има ли изненадани? Иснър счупи рекорда за най-много асове в историята на тениса

от в 20:01 на 01.07.2022
Калоян Соколов

Ако попитате тенисистите в ATP Тура кой удар на свой колега биха искали да притежават, то несъмнено повечето от тях биха ви отвърнали, че това е сервисът на Джон Иснър. Американецът превърна началния си удар в едно от най-страховитите оръжия в играта през годините и останалите състезатели празнуват сякаш са спечелили мача, когато успеят да пробият 208-сантиметровият гигант.

Все пак не би било справедливо да кажем, че сервисът е единствената причина за успехите на Иснър, защото той се движи прекрасно за ръстта си и притежава отлично чувство към топката. Именно обаче първото подаване на американеца е причината да го виждаме сред най-добрите в света, макар че вече е на 37-годишна възраст. Тазгодишният Уимбълдън пък се оказа много специален за световния номер 26, който онзи ден сломи съпротивата на двукратния шампион Анди Мъри, а впоследствие призна как въпросната победа е една от най-ценните в неговата кариера.

Днес бившият член на топ 10 отново излезе на корта, опитвайки се да продължи към осминафиналите на надпреварата в Лондон, само че Яник Синер се оказа непреодолимо препятствие за него и участието на ветерана приключи. Вероятно обаче става въпрос за една от по-малко болезнениете загуби в професионалния път на 20-тия поставен. Това се дължи на обсоятелството, че Иснър пласира 32 директни точки от сервис и по този начин надмина досегашното рекордно постижение в историята на тениса, което се държеше от Иво Карлович - 13728.

Американецът се нуждаеше от само 5 аса в сблъсъка си срещу Синер, за да се превърне в новия притежател на рекорда, което се оказа детска игра за него и вече може да се похвали със сбор от 13748 разигравания спечелени само с помощта на началния удар. Освен това Джон държи и върховото постижение за най-бърз сервис - 254 километра в час, които постигна през 2016-та година в среща от Купа "Дейвис".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Има ли изненадани? Иснър счупи рекорда за най-много асове в историята на тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон иснър | любопитно | рекорди | уимбълдън 2022 | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook