Имаме нова втора ракета: Андреев изигра нов силен мач във Валенсия и е 1/4-финалист!

от в 18:43 на 24.11.2022
Мартин Петков

Адриан Андреев не спира да впечатлява с изявите си в последните месеци и след редица отлични резултати на ниво Чаланджър, то нашето момче си гарантира място в квалификациите за Аустрелиън Оупън. Българинът впоследствие се отдаде на заслужена почивка, преди да се завърне на корта за края на тенис сезона, като след четвъртфинала му в Хелзинки миналата седмица, софиянецът през настоящата продължи силното си представяне и днес надделя над квалификанта и световен номер 271 Иван Гаков с 6:4 3:6 6:3, класирайки се за фазата на топ 8 във Валенсия, както и изравнява по точки Димитър Кузманов в класацията на АТР, с което предвид азбучната подредба в подреждането от понеделник ще заеме статута на втора ракета на страната ни. В опит да намери място на четвърти Чаланджър полуфинал за годината, Ади ще се изправи срещу Никола Милойевич в утрешния ден.

На старта на двубоя руснакът видимо се чувстваше по-уверен в способностите си и на няколко пъти надигра световния номер 207 в продължителните размени, за да оползтвори открилата му се възможност за пробив. Андреев постепенно с течение на времето се нагоди срещу стила на квалификанта и обърна на 180 градуса случващото се в испанския град, печелейки безответно пет гейма, с което доведе развоя на събитията от 1:4 до сет на сметката му.

Началото на втората част се оказа аналогично с това на първата и предвид последвалия спад в представянето на нашенеца, той изостана с брейк пасив. Гаков в тези минути се радваше на сериозен подем в играта си и грешките липсваха, при което той, въпреки че пропиля на два пъти шансове да удвои преднината си, сервираше безупречно и изпрати срещата в решителната ѝ фаза.

За разлика от видяното до момента в сблъсъка, стартът на решителната част принадлежеше на българина, който демонстрира завидна вариативност в комбинациите си от основната линия и не след дълго поведе с пробив по пътя към победата. Последвалото подаване на Андреев имаше ключово значение за крайния изход на двубоя, след като Ади се справи с брейкбол за противника и без никакви колебания впоследствие на начален удар затвори мача в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Имаме нова втора ракета: Андреев изигра нов силен мач във Валенсия и е 1/4-финалист! Мартин Петков
Теми:  
адриан андреев | бг тенис | димитър кузмнаов | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook