Имер и Ивашка се класираха за финала на Winston-Salem Open 2021!

от в 08:26 на 28.08.2021
Владислав Риждов

Микаел Имер продължава със добрите си изяви от началото на седмицата. 22-годишният състезател се класира за финалната среща на надпреварата в Уинстън-Сейлъм и ще се бори за своя първи трофей от категория АТП. По-рано днес шведът надигра друг талантлив играч в лицето на Карлос Алкарас - 7:5 6:3 и си гарантира място на финала.

В откриващата част изглеждаше, че Алкарас е поел контрола в свои ръце. След няколко равностойни гейма, в които двамата бяха безгрешни от линията за сервис, Алкарас пръв се добра до пробив и поведе комфортно с 4:2. Впоследствие обаче Имер се окопити и наложи доминацията си, давайки само гейм на младия испанец до края на сета. Втората част започна чудесно за световния номер 90. По-малкият от братята Имер си извоюва ранен брейк и записа първите три гейма от сета на сметката си. До края двамата NextGen представители успяха да спечелят всичките си сервис геймове и така пробивът, който Имер направи, се оказа достатъчен по пътя му към финалния двубой.

В другата полуфинална среща Иля Ивашка не остави шансове на Емил Руусовуори, давайки му само три гейма в хода на двубоя - 6:2 6:1 и също се класира за първия си АТП финал.

Срещата премина изцяло под контрола на беларусина, който успяваше да материализира всички шансове, до които достигна, докато финландецът така и не успя да покаже играта, която го доведе на крачка от финала. В първия сет Ивашка започна ударно, като реализира двоен брейк и дръпна в резултата с 4:1, което до известна степен предреши изхода от частта в негова полза и така той се доближи на сет от успеха. През втората част ситуацията по нищо не се различаваше. Световният №63 не срещна никаква съпротива от страна на Руусовуори и в тренировъчно темпо открадна на три пъти подаването на съперника си, класирайки се за финалната среща в надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Имер и Ивашка се класираха за финала на Winston-Salem Open 2021! Владислав Риждов
Теми:  
атп | Иля Ивашка | микаел имер | обзор | тенис турнир в уинстън сейлъм | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook