Имер загуби сет, но все пак се справи с тийнейджъра Карлос Алкарас

от в 06:29 на 11.02.2021
Диана Андреева

Представителят на академията на Рафаел Надал - Карлос Алкарас, започна добре, но не успя да задържи нивото си и отстъпи на друг млад тенисист, а именно шведът Микаел Имер - 2:6 6:4 6:3 7:6(5).

В началото на седмицата Карлос Алкарас стана първият тенисист, роден през 2003, който има победа на турнир от Големия шлем. Благодарение на този успех, испанецът се нареди сред топ играчи като Алекс де Минор, Феликс-Оже Алиасим и Александър Зверев, които също са записвали победи в Шлема на подобна възраст.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Това бе нова трудна победа за шведа, тъй като на старта той бе подложен на сериозно изпитание в лицето на шампиона от Delrey Beach Open - Хуберт Хуркач, с когото преди това се справи Имер. По време на срещата от втори кръг, 95-ият в световната ранглиста се придвижваше перфектно по игрището, което в комбинация с отлични отигравания от дъното на корта, му позволиха да се поздрави с успех.

В днешния си двубой Алкарас за първи път загуби сет, както и мач от Големия шлем в своята кариера. Независимо от възрастта си, испанецът демонстрира страхотна увереност в играта си, но силите му не достигнаха да се класира в трети кръг.

Алкарас не показа обичайната интензивност в отиграванията си, което му коства и загубата на този оспорван двубой. Следващият опонент на Имер ще стане ясен, щом приключи сблъсъка между първата ракета на Гърция Стефанос Циципас и участващия с "уайлд кард" Танаси Кокинакис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Имер загуби сет, но все пак се справи с тийнейджъра Карлос Алкарас Диана Андреева
Теми:  
australian open | карлос алкарас гарфия | микаел имер

Коментари





Следвайте ни в Facebook