Индиън Уелс: Световната номер 53 се върна от сет и пробив, за да спре Мугуруса!

от в 04:37 на 12.03.2022
Мартин Петков

Гарбине Мугуруса се намира далеч от мечтания старт на сезона, след като допусна множество неубедителни резултати до момента през годината. Испанката имаше нелеката задача още на старта в Индиън Уелс да срещне местна представителка в лицето на Алисън Риск. Представянето в двубоя на двукратната шампионка от Шлема беше в двете крайности, като станахме свидетели на силен старт от нейна страна, изпълнен с доминация във всички аспекти. Случващото се не повлия психически на американката, която не се предаде и постигна знаменит обрат, за да се поздрави с победата след 0:6 6:3 6:1. Успехът носи класиране в следващата фаза на турнира за световната номер 53, където ѝ предстои да се изправи срещу победителката измежду Мадисън Кийс и Мисаки Дои.

Мугуруса записа страхотен старт на мача, подпечатан от пробив, за да си осигури ранна преднина. Испанката продължи да контролира събитията на корта в хода на цялата част, не допускаше неточности и реализира печеливши удари, за да може след ,,геврек" да запише откриващия сет на сметката си, едва 25 минути след началото на срещата.

Доминацията от страна на шампионката от Финалите на WTA се пренесе във втората част, като успя да спечели първите девет гейма в двубоя и краят изглеждаше близо. Риск запази спокойствие в играта си, намали броя на грешките и някак неочаквано обърна нещата в своя полза, печелейки шест последователни гейма, за да открадне втория сет, с което изпрати мача в пълния му формат.

Увереността в играта на световната номер 53 се покачваше с всяка изминала точка, което ѝ позволи да пробие на старта на третата част. Риск запази високото ниво в своите удари, като беше във водещата позиция на корта и съумя минути по-късно да сложи край на срещата, благодарение на впечатляващ обрат, дошъл под аплодисментите на нейните сънародници.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Индиън Уелс: Световната номер 53 се върна от сет и пробив, за да спре Мугуруса! Мартин Петков
Теми:  
wta | алисън риск | гарбине мугуруса | индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook