Иснър и Опелка откриха кампаниите си на Ролан Гарос с трисетови победи

от в 17:25 на 31.05.2021
Владислав Риждов

Джон Иснър се класира за втория кръг на Ролан Гарос след чист успех над сънародника си Сам Куери. Иснър се нуждаеше от по-малко от два часа престой на корта, за да надделее с резултат 7:6(2) 6:3 6:4.

В откриващата част двамата показа добър и равностоен тенис, като никой не достигна до сериозни шансове и съвсем закономерно трябваше да решат изхода на сета след изиграване на тайбрек. В него Иснър спечели четири от първите шест точки, за да поведе с 4:2. След смяната на полетата 208-сантиметровият американец бе категоричен и не даде нито точка на Куери, повеждайки в общия резултат.

В следващите два сета Иснър показа солиден тенис и използваше по отличен начин едно от основните си оръжия, а именно началният удар. Американският гигант се изправи само два пъти пред точки за брейк, като и двата случая бяха в началото на втората част, но съумя да ги отрази. Въпреки че това бе едва втория мач на клей, който Куери играе от началото на сезона, той успяваше в определени моменти да оказва съпротива на съперника си, но така и не можа да направи нещо по-сериозно в хода на срещата. Иснър от своя страна реализира по един пробив във втория и третия сет, което се оказа достатъчно той да се поздрави с успеха в изцяло американския сблъсък. 

Друг американец също намери мястото си във втория кръг на турнира. Райли Опелка се справи със съпротивата на Андрей Мартин - 6:3 6:4 6:4 и очаква победителя от мача между Жауме Мунар и Джордан Томпсън.

Мачът стартира с разменени брейкове между двамата, а след това Опелка проби за втори път съперника си и дръпна в резултата с 4:1. Мартин обаче спечели два поредни гейма и скъси дистанцията до американеца, но Опелка не допусна изненади и затвори сета след 36 минути игра. Полуфиналистът от Мастърса в Рим бе категоричен и във втората част. Опелка набързо си изгради преднина от 4:0 с агресивната си игра и успя да поведе с 2:0 в общия резултат, губейки само два гейма до края на втория сет.

Гигантът пренесе доминацията си и във третия сет. Опелка използваше чудесно широчината на корта и поставяше под напрежение съперника си с агресивна игра. Американецът поведе рано с пробив, но два слаби гейма му костваха преднината в резултата. В крайна сметка той запази нужната концентрация и проби при 5:4 в своя полза, а след това сложи точка на спора.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър и Опелка откриха кампаниите си на Ролан Гарос с трисетови победи Владислав Риждов
Теми:  
джон иснър | райли опелка | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook