Иснър осъществи обрат срещу Гарин, Хуркач продължава напред без игра

от в 11:18 на 12.08.2021
Мирела Николова

Джон Иснър записа седми пореден успех и си гарантира място в осминафиналната фаза на турнира от сериите Мастърс 1000 в Торонто, елиминирайки поставения под номер 13 Кристиан Гарин. Американецът изостана в отделните части, но впоследствие стабилизира нивото си и осъществи обрат, надделявайки с 4:6 6:3 6:4. В битка за място на четвъртфиналите гигантът ще се изправи срещу световния номер 7 Андрей Рубльов.

В началните минути на двубоя Иснър бе крайно категоричен на свой сервис и до четвъртото си подаване нямаше загубена точка на начален удар. В Тилдъновия гейм обаче той допусна спад в нивото си, от който чилиецът незабавно се възползва и реализира пробив, който се оказа достатъчен за него, за да поведе в отделните части.

Вторият сет се развиваше равностойно до 3:2 в полза на американеца, когато той осъществи решителен брейк. Макар Джон да срещна нетипични за себе си затруднения на свое подаване до края на сета, той не позволи преднината да му се изплъзне и възстанови паритета в общия резултат.

Третият сет отново бе решен от един-единствен пробив на сметката на 208-сантиметровия тенисист, който материализира още първата си получена възможност, за да се оттегли на почивката с преднина от брейк и 2:1. Оттам насетне началният удар на Иснър не му изневери и той безпроблемно печелеше своите сервис геймове, правейки големи крачки към крайния успех. 

Хуберт Хуркач пък нямаше нужда дори да излиза на корта по пътя си към осминафиналите, след като неговият опонент във втори кръг Кей Нишикори се отказа от срещата преди нейното начало. Причината за решението на японеца, който се намира в страхотна форма през последните няколко седмици, е травма в дясното рамо. Така световният №13 продължава напред без игра и в следващия етап на надпреварата ще срещне Николоз Басилашвили.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър осъществи обрат срещу Гарин, Хуркач продължава напред без игра Мирела Николова
Теми:  
atp | джон иснър | кей нишикори | кристиан гарин | Обзори | торонто | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook