Иснър отново повали Рубльов и е във финалната осмица в Торонто!

от в 23:24 на 12.08.2021
Мирела Николова

Джон Иснър се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Торонто след успех в последователни сетове над четвъртия поставен в схемата Андрей Рубльов. Началният удар отново се оказа ключът към успеха на високия американец, който продължава да поддържа положителен баланс срещу днешния си съперник, постигайки своята трета победа в също толкова изиграни двубои. Световният №30 се нуждаеше от точно 100 минути, за да елиминира втората ракета на Русия след 7:5 7:6(5), като по този начин си гарантира място в следващия етап, където ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Гаел Монфис и Франсис Тиафо.

Дебютният сет се развиваше равностойно до 4:3, когато Рубльов откри 3 поредни брейкбола пред опонента си. Тогава обаче руснакът показа характер и се спаси от бъдещи неприятности, възвръщайки паритета в геймовете. Иснър продължи да поставя под напрежение своя противник и в последния възможен момент отново се сдоби с 2 брейкбола, вторият от които бе материализиран след двойна грешка на световния №4.

В следващата част Рубльов стабилизира началния си удар и без особени затруднения печелеше подаванията си. В Тилдъновия гейм дойдоха едни от малкото колебания от сервис за Иснър, който изостана с 0:40, ала именно в този момент неговото най-силно оръжие му дойде на помощ и брейкболите бяха бързо заличени. Резултатът остана равен до 6:6, което означаваше, че ще станем свидетели на тайбрек. Там руснакът поведе с 3:0, но позволи да се стигне до обрат, който нямаше да бъде факт без чутовния сервис на 208-сантиметровия американец.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър отново повали Рубльов и е във финалната осмица в Торонто! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | джон иснър | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook