Иснър преди мача с Григор: Дори на 36 продължавам да бъда на нивото на младите

от в 15:58 на 16.03.2022
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров успя да намери най-добрата си игра в двубоя от трети кръг на Мастърса в Индиън Уелс, за да надделее над Александър Бублик в последователни сетове. Така родният ни представител за втора поредна година ще спори за място на четвъртфиналите, като негов съперник ще бъде двуметровият представител на домакините Джон Иснър. 

В срещата си от третия кръг американецът се наложи над Диего Шварцман в две части, като така се превърна в един от четиримата местни представители, които ще видим в осминафиналната фаза на турнира, останалите от които са Дженсън Бруксби, Тейлър Фриц и Райли Опелка. След победата Иснър коментира новата вълна американски тенисисти и същевременно сподели своето задоволство от това, че въпреки напредналата си възраст продължава да бъде конкурентоспособен на младите.

"За първи път от дълго време можете да кажете, че американският мъжки тенис е наистина обещаващ. Имаме мнозина играчи в топ 100. Мисля, че в близко бъдеще е напълно възможно да видим и двама американци в челната десетка по едно и също време.

Знам, че е трудно да поддържам същото ниво на игра като тези млади момчета, но въпреки това все още имам желание да ги побеждавам, да бъда по-висококласиран от тях. Страхотно е да видим толкова много американски представители сред елита на световния тенис, които ще заемат моето място след време. Радвам се, че дори на 36 години, почти 36, продължавам да играя толкова добре и да бъда на тяхното ниво. Надявам се, че това е бъде извор на вдъхновение и за самите тях", сподели още Биг Джон.

Източник: BNP Paribas Open


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър преди мача с Григор: Дори на 36 продължавам да бъда на нивото на младите Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | индиън уелс | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook