Иснър се възползва от отказа на Шаповалов и осигури преднина на САЩ над Канада

от в 01:40 на 02.01.2022
Калоян Соколов

Денис Шаповалов трябваше да изведе отбора на Канада в дебютния мач на страната от отборната надпревара ATP Cup, само че световният номер 14 все още не се е възстановил от наскоро прекарания коронавирус. 22-годишният играч беше част от голямата група тенисисти, които се заразиха на демонстративната надпревара в Абу Даби.

Канадецът веднага даде положителна проба при пристигането си в Сидни и остана под пълна изолация през изминалите дни, но изглежда не се е възстановил напълно и беше заменен от сънародника си Брейдън Шнур, който трябваше да премери сили с Джон Иснър. Опитният американец пък се възползва максимално от ситуацията, не оставяйки никакви шансове на 238-ия в ранглистата и по този начин изведе страната си до аванс срещу тима на "кленовите листа" - 6:1 6:3.

Иснър стартира уверено срещата и демонстрираше завидно ниво на ретур, което му позволяваше да печели над половината точки при сервиса на съперника. Шнур изглеждаше абсолютно безпомощен пред мощта в действията на именития си опонент, а това позволи на 208-сантиметровият състезател да осъществи два пробива, с които си гарантира спечелването на откриващата част.

Вторият сет предложи далеч по-равностоен тенис и аутсайдерът все по-често влизаше в разигравания, ала често прибързваше в тях и впоследствие ветеранът изстрелваше поредния си неспасяем начален удар, за да се измъкне от трудното положение. Това повлия крайно негативно на канадеца, тъй като той отново позволи нервите да вземат връх над него и Иснър закономерно осъществи решителен брейк, с който си осигури крайната победа в мача.

Така Тейлър Фриц ще има възможността да доведе "янките" до окончателн триумф, ако съумее да надиграе Феликс Оже-Алиасим.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иснър се възползва от отказа на Шаповалов и осигури преднина на САЩ над Канада Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp cup | брейдън шнур | денис шаповалов | джон иснър | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook