Истински крах: Местен представител нанесе 8-ма загуба в последните 9 мача на Шаповалов

от в 03:29 на 04.08.2022
Мартин Петков

Джефри Джон ,,Джей-Джей" Уулф или както е известен просто като Джей-Джей Уулф, е един от играчите в АТР Тура, които винаги са способни на това да вгорчат живота на фаворитите, елиминирайки ги, по време на цикъла от надпревари в Северна Америка. Световният номер 99 само преди седмица бе принуден от контузия да се откаже по време на мача си от квалификациите в Атланта, но за сметка на това съдбата му се усмихна и той посредством ,,уайлд кард" намери място в основната схема на елитния АТР 500 турнир във Вашингтон, където откри кампанията си с успех над квалификанта Таро Даниел и се класира за втория кръг, а там го очакваше шестият посветен Денис Шаповалов, който се намира в серия от 7 загуби в последните си 8 мача.

Сблъсъкът беше изпълнен с огромен брой печеливши удари, ала грешките също не липсваха, което даде предпоставки за доста равностоен развой на събитията. Двамата състезатели се радваха на висока ефективност при сервиса си, като канадецът дори записа 20 аса в хода на срещата, но Уулф остана далеч по-уверен в играта си на собствено подаване и силно окуражаван от сънародниците си по трибуните стигна до шокиращата победата след 6:2 (5)6:7 6:3, дошла за 2 часа и 17 минути на корта. Във фазата на осминафиналите за американеца предстои поредното сериозно препятствие в лицето на представителя на новото време Холгер Руне.

Местният любимец се радваше на силен старт на двубоя, след като взе ранен превес от пробив аванс още в дебютното подаване на противника. Повратната точка на сета се оказа четвъртият гейм, когато Уулф бе изправен пред угрозата да изгуби предимството, но съумя да отрази три брейкбола, като използва импулса в играта си и ознаменува отличното си представяне от началото на сблъсъка, повеждайки в общия резултат, за радост на домакинските привърженици.

Шаповалов нямаше никакво намерение да свежда глава и отговори подобаващо на старта на втората част, когато завоюва 12 от първите 13 точки и поведе с комфортното 3:0. Впоследствие американецът не се нуждаеше от много време, за да се завърне в резултата и чрез брейк намали пасива си, ала с това си действие предизвика поредица от пробиви, която в крайна сметка приключи при паритет от 4:4, а само минути по-късно станахме свидетели на тайбрек. В дългия гейм инициативата първоначално бе поета от домакинския представител, който уверено крачеше към успеха в срещата, но канадецът напомни за върховите си дни след серия добри отигравания и отмъкна сета, изравнявайки резултата в мача.

Третата и решителна част, по примера на предишните две, бе белязана от пробив в дебютните си моменти, който дойде след куп неточности от страна на бившия топ 10 тенисист и световният номер 99, очаквано или не, излезе на ,,пол позишън" за победата. В оставащите мигове от сблъсъка сервиращите се радваха на сериозна доминация, а това се оказа добре дошло за Джей-Джей Уулф, който необезпокояван след поредния си безпогрешен гейм на сервис сложи точка на спора и се класира за третия кръг в американската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Истински крах: Местен представител нанесе 8-ма загуба в последните 9 мача на Шаповалов Мартин Петков
Теми:  
atp | вашингтон | денис шаповалов | джон джефри уулф

Коментари





Следвайте ни в Facebook