Исторически момент за Казахстан: Световната №23 ще дебютира на 1/2-финал в Шлема

от в 16:40 на 06.07.2022
Мирела Николова

През 2018 година Елена Рибакина взима решение да смени националността си и да приеме офертата да се състезава за Казахстан. Ето защо през настоящия сезон тя е единствената тенисистка, родена в Москва, която има възможност да участва на Откритото първенство на Великобритания, в което руснаци и беларуси не бяха допуснати до участие. Днес състезателката с руски произход си гарантира участие в полуфиналната фаза на надпреварата след обрат над Айла Томлянович - 3:6 6:2 6:3. Тя е първата представителка на Казахстан, която достига до последните 4 на "мейджър" турнир, като в битка за място на финала ще се изправи срещу шампионката от 2019-а Симона Халеп.

От дебютните минути на срещата казахстанката опитваше да налага агресивния си стил на игра, който водеше до също толкова голямо количество непредизвикани грешки, колкото и печеливши удари. Тя допусна да изостане с пробив още след второто си подаване, след което не получи шанс да навакса пасива си заради почти безпогрешното представяне на Томлянович, която без каквито и да е затруднения скоро поведе в отделните части.

Във втория сет ролите на корта се размениха и вече именно австралийката бе тази, от чиято ракета неточностите изобилстваха. Това върна увереността на Рибакина, която не пропускаше възможност да се възползва от неубедителните изяви на противничката си, за да пробие сервиса ѝ на три пъти и да възвърне паритета в общия резултат.

Световната №23 запази високото си ниво на представяне и в решителната трета част, където успяваше да насочва ударите си в близост до линиите и да си създава удобни ситуации, в които да завърши с уинър. От своя страна, австралийката така и не можеше да намери правилния отговор на отлично конструираните атаки на опонентката си и не след дълго инкасира два пробива - 1:5. Последва моментен спад в играта на Рибакина, довел до връщането на един от брейковете, но това далеч не ѝ попречи да достигне до крайния успех при втория си опит.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Исторически момент за Казахстан: Световната №23 ще дебютира на 1/2-финал в Шлема Мирела Николова
Теми:  
wta | айла томлянович | елена рибакина | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook