История в прогрес: Бившият треньор на Карацев бе обвинен в уреждане на мачове

от в 16:46 на 03.05.2022
Калоян Соколов

Уреждането на мачове е най-големият бич за съвременния тенис, но сякаш е едно неизбежно и трудно контролируемо явление, имайки предвид множеството компании за спортни залози, които са въвлечени в най-големите събития. Тенисът не прави изключение, като порочната практика се наблюдава най-вече на по-ниските нива и това е лесно обяснимо. Пътуванията по състезанията и разходите на играчите са много сериозни, докато възвръщаемостта далеч не е гарантирана за състезателите извън топ 100 и част от тях се опитват да се измъкна от сложното си финансово положение, генерирайки приходи по напълно незаконен начин.

Tennis Integrity Unit е органът, който беше създаден точно с целта да стопира всякаква възможност за провеждане на срещи с предварително известен изход и голям брой тенисисти работят с организацията, известявайки я, ако получат предложение да продадат даден двубой или забележат някаква нередност със свой колега, а резултатите определено са налице, след като през миналата година бяха разкрити десетки подобни случаи и виновните лица са със спрени състезателни права.

Днес пък стана ясно името на още един заподозрян в подобно начинание, а това е небезизвестният треньор Егор Яцик. Специалистът работеше с Аслан Карацев, когато руснакът беше извън топ 100 и именно с негова помощ дойдоха най-големите успехи на бившия полуфиналист от Аустрелиън Оупън. Карацев спечели серия от надпревари под ръководството на тогавашния си наставник, но двамата неочаквано приключват съвместната си работа в средата на 2021-ва година.

Любопитна подробност, е че първите обвинения срещу Яцик идват по същото време и той е арестуван в Париж, само че е освободен почти веднага. Сега обаче става известно как тенисистките Албина Хабиулина и Ксения Палкина са били карани от него да губят нарочно срещите си, а информацията идва от самите тях. Естествено така се повдига въпроса дали беларусинът се е опитвал да внушава същото на Карацев и дори някои фенове започнаха да публикуват видеа, в които Аслан допуска немислими обрати, ала тези догадки са все още изцяло конспиративни и тепърва предстои да разберем как ще се развият нещата.

Източник: L'Equipe

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
История в прогрес: Бившият треньор на Карацев бе обвинен в уреждане на мачове Калоян Соколов
Теми:  
atp | аслан карацев | егор яцик | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook