Историята се повтори: Световната №59 е отново сред най-добрите осем в Париж!

от в 15:13 на 29.05.2022
Владислав Риждов

Мартина Тревизан определено се наслаждава на най-добрите си седмици в кариерата. В навечерието на Ролан Гарос италианката триумфира с първия си WTA трофей на турнира в Рабат, Мароко, а впоследствие пренесе добрата си форма върху червената настилка и в Париж. 28-годишната състезателка постигна четири безапелационни победи без загубен сет, последната от които днес, когато надигра Аляксандра Саснович - 7:6(10) 7:5, за да се класира за 1/4-финалите. Това не е първият случай, в който Тревизан впечатлява с изявите си във френската столица, тъй като през 2020-а също достигна до четвъртфиналната фаза, тръгвайки от квалификациите.

Световната номер 59 се бе устремила към нов успех в надпреварата, след като много рано в срещата достигна до брейк аванс, но той моментално бе върнат от Саснович. Последва нова серия от пробиви, в която Тревизан отново имаше предимство, но в крайна сметка резултатът след шест изиграни гейма бе равен. Италианката обаче продължи да поставя под напрежение отсрещната страна на мрежата и си осигуряваше отлични възможности да поеме лидерството. Саснович, която също се представя добре в Париж, отрази всяка една от шестте точки, а в края обърна събитията в своя полза, сервирайки за сета при 6:5. Беларуската обаче се провали в последвалото си подаване, за да се стигне до оспорван тайбрек. Той започна с категоричното 3:0 за по-нискоранкирана, но смяната на полетата дойде при равен резултат. Двете продължиха да се движат точка за точка чак до 10:10, когато Тревизан демонстрира хладнокръвие, и скоро частта отиде срещу името ѝ.

Балансът на силите продължи да бъде непроменен и след подновяването на играта. Двете се представяха безупречно от линията за сервис и нямаше никакви индикации, че една от тях може да се озове напред в резултата. Саснович обаче опроверга тези предположения, и реализира пробив на нула, след който щеше да се опита за втори път в мача да запише сет на сметката си. Отговорът от страна на Тревизан бе повече от подобаващ, след като 59-тата в света направи серия от четири последователни гейма, с които удължи победната си серия и се класира за нов четвъртфинал финал в Откритото първенство на Франция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Историята се повтори: Световната №59 е отново сред най-добрите осем в Париж! Владислав Риждов
Теми:  
аляксандра саснович | мартина тревизан | обзор | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook