Италианска хегемония: Музети отстрани шестия поставен, Синер също е на 1/8-финал

от в 19:45 на 13.04.2022
Мирела Николова

Феликс Оже-Алиасим постави блестящо начало на сезона си, достигайки до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън, а впоследствие и печелейки титлата в Ротердам, но напоследък резултатите на канадеца са повече от разочароващи, тъй като е постигал едва една победа в последните си шест срещи. Последната му загуба дойде през днешния ден, когато поставеният под номер 6 на Мастърса в Монте Карло отстъпи на световния №83 Лоренцо Музети, който за пореден път демонстрира забележителни качества на червено и се поздрави с двусетов успех - 6:2 7:6(2), за да продължи към осминафиналите, където го очаква сблъсък с Диего Шварцман.

В първите минути от двубоя канадецът бе този, който налагаше темпото в разиграванията, но не успя да задържи високото си ниво дълго време и още във второто си подаване бе пробит. Музети миксираше ударите си по великолепен начин и често търсеше пътя на атаката, което му помогна да наложи пълна доминация и да реализира втори пробив, с който си подсигури успеха в откриващия сет.

С началото на втората част обаче нямаше и следа от колебание в изявите на Оже-Алиасим, който бе абсолютно безкомпромисен в сервис геймовете си, а същевременно съумя да притисне противника си благодарение на изострените си ретури, за да осъществи първия си брейк в мача за 3:1. Щастието му не трая дълго, тъй като още в ответното му подаване грешките от негова страна отново зачестиха, което доведе до моментален рибрейк. Последваха рутинно спечелени подавания от двамата и така се стигна до тайбрек, в който Музети извади на показ най-доброто си лице и си спечели ранна преднина, която впоследствие доразви, за да затвори сблъсъка в своя полза.

В друг мач от днешната програма още един италианец в лицето на Яник Синер намери място в осминафиналната фаза, сломявайки съпротивата на световния №81 Емил Руусувуори. Втората ракета на Италия срещна известни затруднения в дебютната част, но с напредване на времето значително подобри представянето си, благодарение на което се поздрави с крайния успех, оформяйки крайното 7:5 6:3. В битка за участие на четвъртфиналите Синер ще се изправи срещу победителя от двубоя между Андрей Рубльов и Алекс Де Минор.

В откриващия сет всеки от двамата тенисисти изпитваше сериозни проблеми с началния си удар, който ставаше лесна плячка за посрещащия, и това доведе до размяната на четири пробива до 4:4. В заключителните минути от частта обаче италианецът показа класата си и успя да постави под напрежението съперника в последния възможен момент, за да реализира пробив за 6:5, който бе и решаващ за изхода на сета.

Вече намерил ритъма в играта си, световният №12 проби подаването на Руусувуори в началото на втората част, след което бе напът да изгуби преднината си, но издържа успешно теста и вече водеше с 3:1. От там насетне Синер бе безупречен и крачеше уверено към победата, която бе подпечатана след нов пробив в неговия актив.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Италианска хегемония: Музети отстрани шестия поставен, Синер също е на 1/8-финал Мирела Николова
Теми:  
atp | лоренцо музети | монте карло | Обзори | феликс оже-алиасим | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook