Италиански финал на Great Ocean Road Open: Синер - Травалия

от в 08:48 на 06.02.2021
Диана Андреева

Стефано Травалия победи представителя на Бразилия Тиаго Монтейро в последователни сетове - 6:3 6:4. В опит за спечелване на дебютна ATP титла Травалия ще се изправи срещу Яник Синер.

Италианецът стартира мача по неприятен начин, допускайки пробив още в началото, но успя бързо да намери своя ритъм, изравни в резултата, а впоследствие и реализира още един брейк. Без да си създава повече проблеми, Травалия затвори частта в своя полза.

През втория сет двамата се представяха значително по-константно на начален удар, като един единствен пробив в полза на Стефано му донесе победата в частта, а с това - и в мача.

В другия 1/2-финал на Great Ocean Road Open Яник Синер се справи с Карен Хачанов. В един много интересен сблъсък на кортовете в Мелбърн, италианецът успя да се наложи със 7:6(4) 4:6 7:6(4) след малко над три часа игра.

В днешния си двубой италианецът се възползваше от всяка една възможност, с която разполага, за да  навлиза в пределите на корта. На мрежата Синер почти не грешеше, което му позволяваше да държи изцяло инициативата. 

Въпреки моментните спадове в нивото и на двамата, двубоят бе доста равностоен. Те предоставиха възможност на феновете да наблюдават наистина класен тенис, в който в крайни сметка победител излезе италианецът. Синер се намира в серия от 9 поредни победи до момента, която започна в София миналата година, където той стана шампион.

Жребият на Australian Open отреди на младока тежък съперник още в първи кръг - поставения под номер 11 Денис Шаповалов, но преди това той трябва да изиграе своя финал през утрешния ден, където ще преследва втора титла в кариерата си.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Италиански финал на Great Ocean Road Open: Синер - Травалия Диана Андреева
Теми:  
great ocean road | карен хачанов | Стефано Травалия | тиаго монтейро | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook