Италия докосва финала на ATP Cup, след като Фонини изнесе блестящ мач срещу Буста!

от в 01:17 на 06.02.2021
Калоян Соколов

Фабио Фонини изигра най-добрия си мач от началото на новия сезон и дари ценен успех на отбора на Италия в техния полуфинален сблъсък срещу Испания. 33-годишният състезател показа огромна част от богатия си тенис репертоар и напълно заслужено надигра Пабло Кареньо Буста с 6:3 1:6 6:4. По този начин италианците са само на една победа от класирането на финала в ATP Cup и ще разчитат на Матео Беретини да донесе крайния триумф на тима.

Фонини стартира разсеяно и пресили няколко поредни форхенда, което позволи на Кареньо да пробие още първото му подаване. Буста стоеше уверено на корта, изграждайки отлично атаките си с помощта на своя дланен удар, който намираше противниковото поле безпогрешно. Фонини съумя да се окопити и завърши третия гейм от двубоя с ас, а впоследтвие пое инициативата и осъществи рибрейк.

Световният номер 17 удължи силната си серия, след като спечели сервиса си с лекота и продължаваше да сипе уинъри от ракетата си непрестанно. Сблъсъците по бекхенд диагонала се печелеха незименно от бившия номер 9, който изведнъж се оказа напред с резултат от 5:2 и сложи точка на спора в откриващия сет, постигайки втори пробив в началния удар на съперника.

Фонини продължи невероятния си подем, а качеството на играта му беше повече от феноменално. Италианският играч вземаше топката изключително рано и постигаше невероятни ъгли със своите удари, като Буста често оставаше изкаран далеч извън пределите на корта. Испанецът все пак намираше сили да поддържа паритета и дочака спада в представянето на Фабио, който му позволи да вкара срещата в решителен сет.

В него отново втората ракета на Италия вдигна оборотите и твореше невероятни комбинации една след друга. Световният номер 17 впечатляваше с отличен баланс между точност и агресия, която го изведе до аванс от два брейка при 4:1. Кареньо Буста намери сили да върне първия от пробивите, само че Фонини спря своето пропадане и приключи сблъсъка в своя полза с поредица от мълниеноносни форхенди, които му осигуриха дебютна победа от общо осем сблъсъка срещу този противник.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Италия докосва финала на ATP Cup, след като Фонини изнесе блестящ мач срещу Буста! Калоян Соколов
Теми:  
atp cup | пабло кареньо буста | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook