ИУ: Де Минор отстрани екзекутора на Зверев; трети американец е на 1/8-финал!

от в 23:57 на 15.03.2022
Диана Андреева

Томи Пол поднесе една от големите изненади на тазгодишния Мастърс турнир в Индиън Уелс, след като отстрани претендента за позицията на световен номер едно Александър Зверев във втория кръг. Днес обаче приказката за представителя на домакините намери своя край, а непреодолимото препятствие за Пол се оказа Алекс де Минор. Успехът на австралиеца стана факт при резултат 7:6(2) 6:4 и гарантира на Де Минор място сред осминафиналистите, както и среща с Тейлър Фриц.

Успехът на австралиеца настъпи след близо два астрономически часа игра, макар победителят в срещата да не бе този, който контролираше събитията на корта. Пол се опитваше да печели продължтилените размени от основна линия, но не намираше начин да се противопостави на безпогрешната игра от страна на Демона, а освен това не блестеше и с ефикасността на началния си удар. Във всеки един аспект от играта Де Минор имаше преимущество, а ключът към успеха му беше решителността във важните моменти, гарантирала му поне още един мач в пустинята. 

В друга среща от деня Тейлър Фриц  успя да се справи със съпротивата на Хауме Мунр. Мачът намери своя край след два часа и 49 минути игра, като фаворитът се наложи с 6:4 2:6 7:6(2).

Интриата в двубоя се запази до последния възможен момент. Фриц  наглед имаше предимство, докато Мунар успяваше да намира изход от почти всяка една ситуация. Испанецът бе по-решителен в ключовите моменти, което в комбинация с отлична игра от сервис го държеше конкурентен до самия край, но световният номер 20 се справяше по-умело с емоциите и заслужено в крайна сметка вдигна победоносно ръце.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ИУ: Де Минор отстрани екзекутора на Зверев; трети американец е на 1/8-финал! Диана Андреева
Теми:  
atp cup | алекс де минор | индиън уелс | Обзори | тейлър фриц | тенис турнир в индиън уелс | томи пол | хауме мунар

Коментари





Следвайте ни в Facebook