Иванишевич: Не е сигурно дали Джокович ще участва на Мастърса в Париж

от в 19:58 на 19.10.2022
Мирела Николова

Новак Джокович пропусна редица големи надпревари в хода на настоящия сезон заради решението си да не се ваксинира, което му костваше мястото в топ 5 на световната ранглиста. Въпреки това обаче сърбинът успя да триумфира на Откритото първенство на Великобритания, като по този начин си подпечата билета за участие на Финалния Мастърс на 8-те най-добри за годината, който ще се проведе в Торино между 13 и 21 ноември. Това ще бъде и последният турнир за сърбина през 2022-ра, като преди него той е заявил участие и на Мастърса в Париж, но към момента все още не е ясно дали белградчанинът няма да избере да пропусне състезанието в зала "Берси", ако съдим по думите на треньора му Горан Иванишевич, който сподели следното за плановете на подопечния си до края на сезона:

"Без никакво съмнение Джокович ще играе в Торино, но въпросът е дали ще пътува за Париж, за да се включи в Мастърса там", каза Иванишевич пред хърватското издание Sportske novosti. Той също така коментира участието на Ноле на Аустрелиън Оупън в началото на следващата година, което продължава да бъде несигурно. "Нищо не се е променило в начина му на мислене относно ваксините. Трябва да изчакаме да видим какво решение ще вземат австралийците."

Наскоро Джокович завоюва своята 90-а титла в кариерата, триумфирайки на АТР 500 надпреварата в Астана, с което се приближи стъпка по-близо до водача в класирането за най-много АТР трофеи Джими Конърс, който има 109. Понастоящем балканецът е четвърти във въпросното подреждане, като пред него са още Роджър Федерер (103), Иван Лендъл (94) и Рафаел Надал (92).

Иванишевич обаче е категоричен, че 21-кратният шампион от Големия шлем се е прицелил в подобряването и на този рекорд, като според хърватина той разполага с всички шансове да успее да го направи през следващите няколко години.

"Всичко, което е свързано с рекорди, представлява интерес за Новак. Най-важният въпрос обаче е колко дълго още той ще играе. Във формата, в която се намира в момента, мога смело да кажа, че има шансове да атакува тези рекорди. Той винаги е бил в страхотна физическа кондиция и ако това се запази и занапред, то съм убеден, че още три години той ще успее да остане на върха или поне близо до него и да се бори за всички тези трофеи", добави още треньорът на Джокович.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Иванишевич: Не е сигурно дали Джокович ще участва на Мастърса в Париж Мирела Николова
Теми:  
atp | горан иванишевич | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook