Иванович: Ще бъде трудно за Клайстерс да се върне в топ форма

от в 10:23 на 04.06.2020
Димитър Беловски

Белгийката Ким Клайстерс прави опити да се завърне тази година на корта. Тя изигра два турнира преди пандемията от коронавируса, но не успя да спечели мач – загуби от Гарбине Мугуруса в Дубай и от Джоана Конта в Монтерей. Белгийката изненада с нелоша игра, но въпреки това сръбската бивша тенисистка Ана Иванович смята, че ще бъде много трудно за Клайстерс да се завърне в топ форма.

„Гледах няколко от нейните мачове и тя удря топката учудващо добре, наистина се надявам, че тя ще може да се завърне на това ниво, на което е свикнала да играе,“ каза Иванович пред Eurosport.

„Лично аз, не мисля, че ще ѝ е лесно след толкова години извън игра. Невероятно е какво е постигнала. Аз все още я уважавам много. Трудно ми е, обаче, да си представя, че сега, след три деца и след толкова години извън игра, ще успее да се завърне,“ заяви Иванович, която се отказа от тениса през 2016 година.

„Не защото не е във форма, а защото тялото ѝ реагира различно. Когато не играеш дълго време, осъзнаваш колко е необходима фина настройка,“ заключи сръбкинята.

 


Ето как да гледаме тенис мачовете БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Иванович: Ще бъде трудно за Клайстерс да се върне в топ форма Димитър Беловски
Теми:  
ана иванович | ким клайстерс

Коментари
Следвайте ни в Facebook