Изабелла Шиникова остана на крачка от основната схема в Хамбург

от в 13:32 на 06.07.2021
Владислав Риждов

Изабелла Шиникова не успя да преодолее втория квалификационен кръг на силната надпревара в Хамбург и остана на крачка от основната схема. Българката отстъпи в последователни сетове на Елена Габриела Русе - 3:6 3:6.

Шиникова започна трудно срещата, след като и се наложи да отразява четири брейкбола, но успя да спечели откриващото си подаване. Родната ни представителка така и не успя да навлезе в обичайния си ритъм и загуби следващите си два сервис гейма, прехвърляйки инициативата на страната на Русе. Румънката, която е поставена под номер 4 в пресявките, поведе с 4:1, но не съумя да се възползва максимално от двойния пробив и Шиникова намали изоставането си. Двете продължиха с неубедителното си представяне на сервис и след серия от три поредни брейка първият сет отиде на сметката на световната №198.

Втората част започна равностойно, ала в средата на сета колебанията на българката при сервис отново се появиха. Русе пое контрола над срещата и си изгради комфортен аванс от 4:1. Шиникова успя да запази изоставането си само от един пробив, но така и не достигна до шансове да пречупи сервиса на противничката си и да се върне в битката за сета. След час и 29 минути, Русе реализира първия си мачбол и така лиши нашето момиче от участие в основната схема на силния турнир. Шиникова все пак ще продължи участието си в надпреварата. Националката на България ще вземе участие в основната схема на двойки заедно със своята партньорка Натела Дзаламидзе.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изабелла Шиникова остана на крачка от основната схема в Хамбург Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | изабелла шиникова | Обзори | тенис турнир в хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook