Изключителна: 15-годишната Денчева е в топ 16 на Аустрелиън Оупън без загубен сет!

от в 08:09 на 24.01.2023
Калоян Соколов

Тазгодишното българско представяне на Аустрелиън Оупън далеч не се изчерпва единствено с представянето на Григор Димитров и Виктория Томова, тъй като страната ни можеше да се похвали с рекорден брой от общо пет участници при юношите и девойките, а цели четирима от тях продължиха към втората фаза на надпреварата. Там пък вчера Адрияно Дженев даде подобаващо тон за останалите ни представители, преодолявайки съпротивата на сърбина Зоран Лудоски и по този начин намери място в осминафиналите. 

Това изглежда даде нужното самочувствие и на 15-годишната Росица Денчева, която дебютира успешно на най-голямата сцена с двусетов успех над унгарката Лука Удварди, а днес записа втора чиста победа, след като надигра американката Тейтъм Еванс с категоричното 6:2 6:2 и продължи към фазата на осминафиналите, където я очаква сблъсък с Мира Андреев, която може да е седма поставена, но всъщност е тенисистката с най-добра позиция в ранглистата при жените (световна номер 292) и основна фаворитка за трофея.

Наглед Еванс можеше да бъде считана за лека фаворитка, имайки предвид мястото си в топ 900 на WTA и обстоятелството, че е с две години по-голяма от нашето момиче. Тези обстоятелства обаче по никакъв начин не помогнаха на америнката и Денчева реализира серия от пет поредни гейма, за да затвори откриващия сет в своя полза.

Втората част се разви по абсолютнио същия начин, като Роси първоначално изоставаше с 1:2, но оттам насетне не отпусна нито гейм повече на съперничката си и напълно заслужено продължи напред в Мелбърн.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изключителна: 15-годишната Денчева е в топ 16 на Аустрелиън Оупън без загубен сет! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | Обзори | росица денчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook