Изненада в Мароко: Световният номер 65 ще спори за титлата в Маракеш

от в 21:26 на 09.04.2022
Калоян Соколов

Миналата година не завърши никак положително за Алекс Молчан, който допусна поражение от нашия Димитър Кузманов в полуфинален двубой от Чаланджъра в Барселона. Словакът обаче показва отлични игри от началото на новия сезон и преди няколко дни постигна своята най-голяма победа в кариерата, надигравайки световния номер девет Феликс Оже-Аласим.

Впоследствие Молчан демонстрира, че успехът му далеч не е бил плод на случайност и съумя да достигне до финалната четворка в Маракеш, където не остави никакви шансове на опонента си Ласло Джере, надигравайки го с категоричното 6:1 7:5. Така световният номер 65 ще има шанса да завоюва дебютна ATP титла в своята кариера, а от нея го разделя единствено опитния Давид Гофен.

Двамата играчи спечелиха с лекота откриващите си подавания в срещата, само че изведнъж непоставеният състезател пое пълен контрол над събитията на корта и сърбинът нямаше никаква идея как да му противодейства. Молчан използваше солидно количество топспин в ударите си, което винаги е успешна рецепта на червени кортове и съвсем скоро имаше преднина от сет и пробив.

Балканецът все пак показа известни съпротивителни сили, за да обърне нещата в своя полза при 5:4 гейма, ала оттам насетне беше абсолютно безпомощен и неговият опонент напълно заслужено намери място в заключителния етап на турнира в Мароко.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада в Мароко: Световният номер 65 ще спори за титлата в Маракеш Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс молчан | ласло джере | маракеш | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook