Изненада в САЩ: Световният №45 не даде сет на втория поставен и го отстрани от турнира

от в 21:35 на 03.08.2022
Мирела Николова

Хуберт Хуркач завоюва трофея в Хале през миналия месец, след което обаче допусна изненадващо поражение от Алехандро Давидович Фокина още на старта на Откритото първенство на Великобритания. Колебливите изяви на поляка продължиха и през днешния ден, когато той бе надигран от световния №45 Емил Руусувуори още в първия си двубой на турнира във Вашингтон, където бе втори поставен. Фаворитът бе далеч от очакваното ниво, от което финландецът не пропусна да се възползва и успя да затвори двубоя в своя полза след победа в последователни сетове с 6:4 7:6(3), която го класира за осминафиналната фаза на надпреварата, където ще се изправи срещу Микаел Имер.

От началните минути на срещата си пролича липсата на състезателна практика у Хуркач през последните седмици, който не можеше да намери ритъма в играта си и ставахме свидетели на чести грешки от негова страна. Въпреки това той бе първият, който достигна до брейкбол, но след като не можа да го материализира, още в ответното си подаване на свой ред допусна пробив, който се оказа решаващ за развръзката на дебютния сет.

Във втората част световният №11 поддържаше отлично ниво на собствен начален удар, което лишаваше противника му от всякакви шансове за брейк. Хуркач срещаше сериозни затруднения на ретур, като в много от случаите дори не успяваше да влезе в разиграване, но в шестия гейм стабилизира представянето си и достигна до три брейкбола. Никой от тях обаче не бе материализиран след негови пропуски и така съдбата на сета се реши в тайбрек. Там Руусувуори се оказа по-стабилният от двамата тенисисти и след два късни минибрейка сложи край на спора в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада в САЩ: Световният №45 не даде сет на втория поставен и го отстрани от турнира Мирела Николова
Теми:  
atp | вашингтон | емил руусувуори | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook