Изненада за старт на ATP финалите: Рууд надви Оже-Алиасим и оглави Зелената група!

от в 16:59 на 13.11.2022
Калоян Соколов

Едва ли ще бъде пресилено, ако определим Феликс Оже-Алиасим за тенисиста в най-добра моментна форма изобщо, след като канадецът спечели три поредни трофея по време на сезона на закрити твърди кортове. В крайна сметка Оже-Алиасим най-после беше спрян в полуфиналния си мач от Мастърса в Париж, където отстъпи на бъдещия шампион Холгер Руне, който прекъсна серията му от 16 поредни успеха.

Всичко това превърна световния номер 6 в един от скритите претенденти за титлата от ATP финалите в Торино, където той щеше да направи своя дебют. Изглежда обаче напрежението изигра своята негативна роля и 22-годишният състезател изигра един от най-слабите си мачове в последните няколко месеца, което позволи на Каспър Рууд да стигне до изненадващ триумф над него - 7:6(4) 6:4.

Скандинавецът не беше записвал последователни победи в Тура, откакто се класира за финала на US Open и имаше негативен баланс в хода на надпреварите в зала през тази есен, само че днес демонстрира най-доброто от своя тенис и временно оглави Зелената група, в която по-късно днес ще се изиграе срещата между Рафаел Надал и Тейлър Фриц.

Първият сет премина изцяло под доминацията на сервиращите тенисисти, като не видяхме нито една точка за пробив и рядко ставахме свидетели на някакви по-дълги разигравания. Дебютантът в състезанието печелеше множество лесни точки с помощта на началния си удар, докато Рууд обикновено решаваше нещата с любимия си форхенд, който му носеше редица уинъри в неговия актив и логично се стигна до тайбрек. Там Оже-Алиасим за пръв път загуби точка на второто си подаване, след което последваха още два минипробива в актива на миналогодишния полуфиналист и сетът отиде в сметката му.

Във втората част видяхме канадецът да заема по-агресивна позиция и атакуваше при първа възможност. 4-ият в света пък показа известни признаци на нервност, тъй като голяма част от отиграванията на неговия съперник намираха страничните линии, но бързо се отърси от негативните емоции и съумя да реализира първи пробив в срещата. Впоследствие шампионът от Базел притисна Рууд и дръпна с 0:30 на ретур, само че последваха няколко фрапантни грешки от ракетата му и съвсем скоро по-високоранкираният играч се поздрави с победата в откриващия сблъсък на тазгодишните ATP финали.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненада за старт на ATP финалите: Рууд надви Оже-Алиасим и оглави Зелената група! Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | каспър рууд | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook