Изненадата е факт: Остапенко не взе нито сет и напусна турнира в Индиън Уелс!

от в 03:12 на 13.03.2022
Диана Андреева

Поредната изненада на тазгодишния Мастърс турнир в Индиън Уелс е факт, след като Шелби Роджърс се справи в последователни сетове със световната номер 12 Йелена Остапенко. Близо два астрономически часа бяха нужни на местната представителка, за да успее да се справи с именитата си опонентка при резултат 7:5 7:6(7), и така да се класира в третия кръг на събитието, където я очаква Джесика Пегула или Мари Бозукова. 

Откриващите минути бяха лишени от интрига. Изведнъж обаче ситуацията пое в напълно различна посока и нито една от двете състезателки вече не можеше да разчита на началния си удар, а така се стигна до размяна на куп пробиви в последвалите геймове до 5:5. В заключителните моменти обаче Роджърс успя да изчисти неточностите, докато сервисът на Остапенко отново я предаде. Американката допусна пореден брейк, който обаче този път имаше ключово значение, защото изпрати сета на сметката на местната представителка. 

Във втората част и двете състезателки отново не блеснаха с играта си на сервис, а пробивите нямаха край. Никой обаче не успяваше да затвърди преднината си и този път паритетът се запази до самия край, което доведе до тайбрек. В решаващия дълъг гейм Остапенко бе тази, която първа достигна до сетбол, но плитките отигрвания на световната номер 12 отново се оказаха най-голямата й пречка и в крайна сметка и този сет отиде на сметката на Роджърс, като с това тя сложи край на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадата е факт: Остапенко не взе нито сет и напусна турнира в Индиън Уелс! Диана Андреева
Теми:  
индиън уелс | йелена остапенко | тенис турнир в индиън уелс | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook