Изненадата е факт: Зверев преклони глава пред световния номер 39 в ИУ!

от в 09:04 на 14.03.2022
Мартин Петков

В последен двубой от програмата на днешния ден на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс на корта излязоха Александър Зверев и Томи Пол. Очакванията за срещата бяха високи, предвид силната форма, в която се намира американеца, изиграл изключително силен сблъсък срещу Рафаел Надал на надпреварата в Акапулко. От другата страна на корта виждахме световния номер 3, който се намира далеч от най-добрата си форма, като представянето му до момента през сезона е повече от колебливо и преждевременно беше замесен в сериозен скандал по време на участието си в Мексико. Желанието на зрителите се сбъдна, след като двамата изнесоха същинско зрелище на централния корт в Калифорния, за да може Томи Пол благодарение на агресивния си стил на игра, грешките на противника му и окуражаващите възгласи на публиката да триумфира след 6:2 4:6 7:6(2). В трети кръг за местния любимец предстои мач срещу Алекс де Минор.

Срещата стартира ударно за Пол, който откри резултата с пробив в своя полза. Американецът не само, че продължи да доминира и в последвалите геймове, ами и по-късно успя да отмъкне противноковото подаване отново за 4:1. Нито за миг аутсайдерът не изпусна контрола над събитията на корта и не след дълго сетът приключи в негова полза. 

Във втората част подемът на Пол далеч не продължи. Зверев стабилизира представянето си на сервис, което беше и основната причина силите на корта да се уравновесят. Двамата играчи не блеснаха с решителност и пропиляха няколко възможности за пробив, преди обаче класата да надделее и Зверев да се отчете с поредица от три феноменални ретура, гарантирали си брейк в последния възможен момент за 6:4, както и решаващ сет. 

Играта на германеца далеч не оправдаваше очакванията, след като неточностите от неговата ракета се трупаха неспирно. Полуфиналистът от миналото издание на надпреварата притисна местния представител в средата на частта, което повлия психически на световния номер 39, който в старанието си да е агресивен при своите удари, допусна грешки и предаде подаването си лековато. Третият поставен в схемата продължи с неузнаваемата си игра на начален удар, като от печеливша позиция направи нова серия с двойни грешки, която позволи на американеца да реализира рибрейк. Силите на корта се изравниха, двамата приеха дефанзивна позиция, не поемаха рискове и сетът влезе в закономерен тайбрек. Томи Пол изигра един блестящ дълъг гейм, в който съумя да демонстрира всички удари от репертоара си, за да се поздрави с най-голямата победа в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадата е факт: Зверев преклони глава пред световния номер 39 в ИУ! Мартин Петков
Теми:  
александър зверев | зверев | индиън уелс | тенис турнир в индиън уелс | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook