Изненадата на турнира дели Григор Димитров от място на финала в Мелбърн!

от в 13:22 на 07.01.2022
Мирела Николова

Григор Димитров осъществи феноменален обрат над Ботик ван де Зандсхулп на четвъртфиналите в Мелбърн, след като изоставаше с 2:5 в третия сет, но демонстрира забележителна психическа устойчивост и успя да се поздрави с нова изстрадана победа. По този начин най-добрият ни тенисист си гарантира място сред най-добрите четирима в надпреварата и през утрешния ден ще излезе на корта в търсене на място на финала.

Съперник на българина ще бъде Максим Креси, който направи истински подвиг, тръгвайки от квалификациите и достигайки до полуфиналната фаза, като по пътя си пречупи съпротивата на втория поставен Райли Опелка. В четвъртфиналния си двубой той се изправи срещу световния №77 Хауме Мунар в равностойна среща, в която обаче американецът успя да вземе превес в решителните мигове и така да постигне победата след 7:6(3) 6:4. 

24-годишният тенисист по-често се изявява на надпревари от сериите "Чаланджър", като отличните му изяви станаха причина за непрекъснатия му прогрес в ранглистата през миналия сезон, помагайки му да се изкачи до върховата за него 112-ата позиция в световната класация, която и по настоящем заема. 

До този момент Димитров и Креси не са се срещали помежду си в официален мач, но това, в което можем да бъдем сигурни, е, че най-добрия ни тенисист го очаква сблъсък с изключително мощен и ръстов тенисист, който през по-голямата част от времето може да бъде видян на мрежата. Игровият му стил се основава главно на тактиката "сервис-мрежа", а началният му удар по нищо не отстъпва на тенисисти като Иво Карлович и Джон Иснър. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадата на турнира дели Григор Димитров от място на финала в Мелбърн! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | максим креси | мелбърн | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook