Изненадите не закъсняха и в Торонто: Втората поставена е аут, №4 и №5 се отказаха

от в 13:03 на 11.08.2022
Мирела Николова

Вчерашният състезателен ден на Мастърса в Монреал представляваше истински кошмар за фаворитите, след като първите трима поставени - Даниил Медведев, Карлос Алкарас и Стефанос Циципас, напуснаха надпреварата още след първия си двубой. Сходна бе ситуацията и на турнира при дамите в Торонто, защото три от топ 5 поставените също се сбогуваха с надпреварата още на старта.

Втората поставена в лицето на Анет Контавейт имаше за задача да преодолее съпротивата на световната №21 Жил Тайхман, която в предходния етап се наложи над 42-годишната Винъс Уилямс. Швейцарката обаче отново извади наяве богатия арсенал от удари, с който разполага, като същевременно се възползва от твърде неубедителния сервис на съперничката си, за да постигне победата след рутинното 6:4 6:4 и да си осигури място на осминафиналите, където ще срещне Симона Халеп.

В друг двубой от програмата поставената под номер четири Паула Бадоса също напусна турнира, след като изпита неразположение в крака и реши да прекрати срещата си срещу Юлия Путинцева при резултат 7:5 1:0 в полза на казахстанката. Откриващата част бе изключително оспорвана и продължи цели 77 минути, което, изглежда, оказа влияние върху физическото състояние на испанката, и само гейм след началото на втория сет тя преустанови мача. Така Путинцева намери място в третия етап на турнира, където я очаква сблъсък срещу Алисън Риск.

Още една от най-предно класираните състезателки - Онс Жабер, също трябваше да прекрати участието си в надпреварата поради контузия в областта на корема. Петата поставена прекара 51 минути на корта, преди да реши да се оттегли от сблъсъка си срещу Кинуен Женг при резултат 6:1 2:1 за китайката, която продължава към осминафиналната фаза и ще се изправи срещу Бианка Андрееску.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите не закъсняха и в Торонто: Втората поставена е аут, №4 и №5 се отказаха Мирела Николова
Теми:  
wta | анет контавейт | Обзори | онс жабер | паула бадоса | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook