Изненадите продължават: Двама бивши финалисти от София отпаднаха от турнира!

от в 01:04 на 01.09.2021
Владислав Риждов

Давид Гофен определено не се намира в най-добрата форма в своята кариера. Белгиецът за последно спечели през месец май, а на US Open претърпя ново разочарование, отстъпвайки на Макензи МакДоналд в последователни сетове - 6:2 7:5 6:3.

Американецът, който по-рано през месеца игра финал във Вашингтон, стартира по-добре срещата и пръв достигна до шансове да излезе напред в резултата, но Гофен задържа подаването си. В шестия гейм обаче белгиецът не успя да повтори упражнението и световният №61 дръпна с брейк аванс, а до края спечели следващите два гейма, за да поведе в резултата. Двамата стартираха втората част с размяна на пробиви, а в остатъка от нея бяха равностойни на корта. Развръзката дойде в самия край, когато МакДоналд се справи добре на ретур и измъкна сервиса на Гофен, а с това и втория сет. Американецът пренесе добрата си игра и в третия сет, в който се нуждаеше само от един единствен пробив, за да подпечата успеха си над световния номер 30.

В един от най-интригуващите мачове от програмата, Андреас Сепи спечели петсетовия трилър срещу Мартон Фучович и продължава към втория кръг в Ню Йорк. Италианецът надделя с резултат 2:6 7:5 6:4 2:6 7:6(13) в мач, продължил четири часа.

В началните минути на срещата определено Фучович диктуваше инициативата на корта и съвсем закономерно се поздрави с успеха в откриващата част, давайки само два гейма на италианеца. Впоследствие обаче Сепи напипа верния ритъм и успя да спечели на сметката си два равностойни сета, след като реализираше късни пробиви в тях. Изоставайки в общия резултат, Фучович подобри играта си в четвъртия сет. Унгарецът бе достатъчно солиден и не се изправи нито веднъж пред критични ситуации, а за сметка на това пречупи на два пъти сервиса на Сепи и по този начин изравни общия резултат.

В решителната част отново преобладаваше равностойният тенис. С изключение на двата пробива, които си размениха, двамата взимаха сравнително лесно подаванията си, за да се стигне до решителен тайбрек, изпълнен с драма и напрежение. В него Фучович започна отлично, повеждайки с 4:1, ала опитният Сепи бързо намали пасива си. Впоследствие двамата се движеха точка за точка, а италианският състезател отрази цели 4 мачбола, за да надделее в тази здрава битка.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадите продължават: Двама бивши финалисти от София отпаднаха от турнира! Владислав Риждов
Теми:  
atp | us open | андреас сепи | давид гофен | макензи макдоналд | мартон фучович

Коментари





Следвайте ни в Facebook