Изненадващи разкрития: Медведев е имал намерение да смени националността си

от в 15:25 на 02.10.2021
Мирела Николова

Русия се радва на едно ново и изключително перспективно поколение млади тенисисти в лицето на Даниил Медведев, Андрей Рубльов и Карен Хачанов, както и една от изненадите на сезон 2021 - Аслан Карацев. Преди няколко седмици Медведев донесе на страната си огромна радост, спечелвайки Откритото първенство на САЩ, превръщайки се в първия руснак, спечелил трофей от Шлема, откакто това стори Евгени Кафелников на Аустрелиън Оупън през 1999-а година. 

Оказва се обаче, че настоящият световен №2 е имал намерение да смени националността си преди няколко години и да заиграе под флага на Казахстан. Това стана ясно от интервю с вицепрезидента на Казахстанската тенис федерация Юрий Полски, а ето и какво точно разказа той относно желанието на Казахстан да привлече играчи като Елена Рибакина, Евгени Донской, Миомир Кецманович, както и Даниил Медведев.

"Водихме разговори с Даниил още преди да влезе в топ 200 на ранглистата на АТР. Видяхме, че притежава огромен потенциал. Беше по негова инициатива. Той и семейството му знаеха, че се нуждаят от финансиране, но по онова време Руската федерация по тенис не им осигуряваше необходимото такова. Беше изключително деликатен момент. Въпреки това обаче Федерацията на Русия се справи успешно, намери пари, инвестира ги в момчетата, помогна им и съответно спаси играчите си", разкри Юрий Полски.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изненадващи разкрития: Медведев е имал намерение да смени националността си Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook