"Използвам я, когато купя цветя на жена си": Медведев с интересна история за своя купа

от в 15:08 на 05.03.2023
Мирела Николова

Вероятно по-голямата част от тенисистите поставят спечелените си трофеи в специално изградени витрини за тази цел или пък на видно място в стаята. Не такъв обаче е случаят с Даниил Медведев, който през вчерашния ден разкри необичайното приложение, което е намерил на трофея си от Мастърс турнира в Синсинати.

Вчера руснакът завоюва своята 18-а АТР титла на надпреварата в Дубай, надделявайки във финалния сблъсък над своя сънародник и добър приятел Андрей Рубльов. Любопитен факт е, че всеки един от тези трофеи е спечелен в различен град, което може да ни даде представа колко разнообразна всъщност е колекцията от награди на бившия номер едно.

Поради тази причина на пресконференцията си след триумфа вчера Медведев бе помолен от журналистите да посочи кой е любимият му трофей измежду всички, а последвалият отговор не бе лишен от присъщото за московчанина чувство за хумор:

"Трудно е да се каже, тъй като ги обичам всичките. Със сигурност трябва да избера купата от US Open просто защото е от Голям шлем, а не заради начина, по който изглежда самата купа. Много ми е трудно да избера. Колекцията ми стои до телевизора и са подредени така, че мога да ги виждам всичките. Може би бих посочил трофея от Синсинати за най-любимия ми, тъй като го използваме като ваза, в която да държим цветята, когато подаря букет на съпругата ми. Да, това е интересна история", разказа световният №7.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Използвам я, когато купя цветя на жена си": Медведев с интересна история за своя купа Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook