Изумителна Шиникова сломи шампионка в WTA Тура и е във втория кръг в Дубай!

от в 11:27 на 23.11.2021
Калоян Соколов

Изабелла Шиникова трябваше да премине през пресявките, за да заслужи своето място в основната схема на силната надпревара в Дубай с награден фонд от 100 хиляди долара, а днес продължи великолепната си серия, след като отстрани втората поставена Сайсай Женг с 6:2 7:6(9) и така се класира за осминафиналната фаза. Китайката към момента се намира под номер 80 в световната ранглиста и е бивша шампиона в WTA Тура, само че тези обстоятелства изобщо не смутиха нашето момиче и то постигна най-престижния си успех за сезона.

Шиникова проби още първия сервис гейм на именитата си съперничка, която имаше сериозни проблеми с началния си удар и българката имаше възможност изцяло да доминира в разиграванията. Непоставената състезателка пък се справяше безупречно при своите подавания, не оставяйки никакви шансове за евентуален обрат в резултата и скоро откриващият сет отиде в актива на третата ни ракета.

Втората част отново стартира много положително за родната ни представителка, но фаворитката се окопити и навакса брейка си пасив, което ѝ даде нужното спокойствие, за да излезе напред при 5:4. Шиникова обаче не се беше предала и два гейма по-късно имаше възможност да затвори срещата на собствен сервис, ала нервите ѝ не издържаха,

Така се стигна до тайбрек, в който нашата сънародничка отрази цели три сетбола и заслужено се поздрави с крайната победа над бившата номер 34. Сега за Бела предстои още един тежък тест, тъй като в следващия етап я очаква опитната японка Майо Хибино.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изумителна Шиникова сломи шампионка в WTA Тура и е във втория кръг в Дубай! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | wta | бгтенис | дубай | изабелла шиникова | Обзори | сайса женг

Коментари





Следвайте ни в Facebook