Извънредно: Промяна в съперника на Григор Димитров минути преди началото на мача

от в 03:40 на 22.02.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше да излезе след броени минути на централния корт в Акапулко, за да открие участието си на турнира с мач срещу Максим Креси, който го победи наскоро в полуфиналната фаза на ATP 250 надпреварата в Мелбърн. Мощно сервиращият американец обаче е решил да се оттегли от надпреварата в последния възможен момент и така първата ни ракета ще премери сили с друг представител на САЩ, а именно Стефан Козлов. Световният номер 130 допусна драматична загуба от Оскар Оте през вчерашния ден, която привидно сложи край на участието му още в квалификациите, само че късметът беше на негова страна и той зае мястото на "щастлив губещ" в основната схема.

24-годишният състезател далеч не е безобиден, като през миналата седмица достигна до четвъртфиналите в Делрей Бийч и освен това наскоро спечели сет срещу Матео Беретини в двубоя им от втория кръг на Аустрелиън Оупън. Димитров никога досега не се е срещал с бившия номер две при юношите, така че го очаква едно наглед тежко предизвикателство, имайки предвид чудесните резултати на Козлов през новия сезон.

Добрите новини за първата ни ракета са свързани с обстоятелството, че новият му опонент е висок скромните 183 сантиметра и далеч не притежава неспасяемия начален удар на Креси, което ще позволи на нашия сънародник да придобие значително по-добър игрови ритъм в хода на сблъсъка и се очертава да наблюдаваме в пъти по-съдържателен тенис от предвиденото.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Извънредно: Промяна в съперника на Григор Димитров минути преди началото на мача Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | бгтенис | григор димитров | любопитно | максим креси | стефан козлов

Коментари





Следвайте ни в Facebook