Жо-Вилфред Цонга: За никого няма да бъде лесно да спечели и US Open, и Ролан Гарос

от в 19:21 на 18.04.2020
Петър Колев


Французинът Жо-Вилфред Цонга заяви, че за никого няма да бъде лесно да играе два турнира от Големия Шлем за толкова кратко време, но приема мерките, тъй като ситуация като тази изисква драстични мерки. След като стана ясно, че тенис сезонът няма как да бъде възобновен през април, Френската тенис асоциация реагира бързо и премести провеждането на Ролан Гарос за по-късна дата. Засега US Open трябва да се проведе в дните от 31 август до 13 септември, а Ролан Гарос от 20 септември до 4 октомври.

тенис | MV Тennis World

Ето какво сподели Цонга пред френския вестник Ouest-France:


"Ако искаш да спечелиш и US Open, и Ролан Гарос, ще ти бъде много трудно. Печеленето на два турнира от Големия Шлем подред е много трудна задача - аз не съм печелил дори един", заяви французинът. Превключването от хард на клей за толкова кратко време изобщо няма да е лесно, като някои дори мислят, че ще е почти невъзможно за тенисистите да се подготвят добре за Ролан Гарос.

Цонга предполага, че някои играчи ще дадат най-доброто от себе си на US Open, а други ще предпочетат да се подготвят по-добре за Ролан Гарос. Тенис сезонът е прекратен най-рано до 13 юли заради пандемията от коронавирус и не е сигурно дали изобщо ще бъде подновен след края на сегашните ограничителни мерки.

US Open 2014 Jo-Wilfried Tsonga Interview | Tennis Tonic - News ...

"Честно казано заради ситуацията, в която се намираме, това (да имаме два турнира от Големия Шлем за толкова кратко време) не е проблем. Основният проблем, който имаме в момента, е че не знаем кога ще се върнем. Най-важното нещо в момента е да се върнем в добра кондиция", каза французинът.

Цонга

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жо-Вилфред Цонга: За никого няма да бъде лесно да спечели и US Open, и Ролан Гарос Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook