Йон Циряк: Федерер рискува да стане за смях със завръщането си

от в 10:13 на 17.06.2022
Калоян Соколов

Роджър Федерер категорично е сред най-големите легенди в историята на тениса, а неговият елегантен стил на игра е причината вероятно да бъде състезателя с най-сериозна фенска база. Кариерата на Маестрото обаче се развива много трудно през последните два сезона, след като той трябваше да премине през серия от операции на коляното и не се е появявал на корта от миналогодишния Уимбълдън насам. Все пак бившият номер едно изглежда решен да се завърне в Тура и вече е във финалния етап на своята рехабилитация.

Тези новини се приемат с голяма доза ентусиазъм в тенис обществеността, тъй като всеки иска да се наслади поне още веднъж на майсторството на швейцареца, само че изглежда съществуват и хора, които не желаят да виждат отново Федерер на професионалната сцена. Сред тях е Йон Циряк, чиито опасения са свързани с напредналата възраст на 20-кратния шампион от Шлема, а ето какво точно сподели доскорошният собственик на Мастърса в Мадрид:

"Може да играе тенис за забавление, което би било прекрасно нещо. Той явно иска повече от това, така че трябва да бъде много внимателен. Ще бъде жалко, ако стане за смях със завръщането си, а определено съществува подобен риск, имайки предвид дългото му отсъствие. Чудесно е да обичаш още спорта, но не е възможно да си конкурентноспособен на 40 години" - завършва мрачната прогноза на някогашния шампион на двойки от Ролан Гарос.

Източник:Firstsportz

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Йон Циряк: Федерер рискува да стане за смях със завръщането си Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | йон циряк | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook