Йон Цириак: Отказването на Серина на "Ролан Гарос" е срам за спорта

от в 12:55 на 16.12.2018
Калоян Пламенов

Собственикът на турнира в Мадрид Йон Цириак смята, че Серина Уилямс не е наказана достатъчно строго за действията си по време на финала на US Open, когато публично обиди съдията и в крайна сметка това и костваше само един служебен гейм и 17 хиляди долара глоба.

Той направи сравнение с Илие Настасе, който заради коментар относно цвета на кожата на американската тенисистка няма да изпълнява ролята си на капитан на румънския тим за Купа Дейвис за още цели три години - до 2021 година.

"Ето това вече е сексизъм! Как можеш да накажеш Настасе за три години без дори да му дадеш възможност да бъде изслушан? Как можеш на Серина да и лепнеш глоба от едва 17 хиляди долара, а друг да бъде наказан за няколко години?", обяви ядосано Цириак.

"Тя е едва една от четирите милиарда майки, които имат деца", добави още босът на турнира в испанската столица, цитиран от румънското издание DigiSport.

Той не пропусна да разкритикува и идеите на Жерар Пике от футболния колос Барселона, който иска да прави революция в турнира Купа "Дейвис". 

"Сега трябва да взимаме уроци от един футболист. Казах на Жерар да си остане във футбола. Говорих дори с Блатер, за да го накарам да си остане във футбола. Той не разбира нищо от тенис, но това не ме изненадва. Все пак е футболист. 

Милиардерът се върна отново на темата със Серина и я разкритикува тежко и за отказването и от 1/4-финалния мач на "Ролан Гарос" срещу Мария Шарапова по-рано през тази година.

"Уилямс отказа да играе мач, който бе чакан от 20 хиляди души на корта Това е срам за спорта като цяло", каза той. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Йон Цириак: Отказването на Серина на "Ролан Гарос" е срам за спорта Калоян Пламенов
Теми:  
жерар пике | йон цириак | серина уилямс | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook