Жребият в Барселона: Григор с приемлив старт; отново попадна в една четвъртина с Циципас

от в 13:29 на 15.04.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров не можа да се представи по най-добрия възможен начин на Мастърса в Монте Карло, след като отстъпи още във втория кръг на Иржи Лехечка и така ще напусне топ 30 на света, имайки предвид, че зашитаваше полуфинал от миналия сезон. Българинът обаче ще има бърза възможност да се поправи, защото от идния понеделник започва участието си на клей ATP 500 надпреварата в Барселона, където може да се похвали само с един достигнат 1/4-финал при петте си участия.

Преди малко пък жребият за основната схема беше изтеглен. Първата ни ракета е поставен под номер 11 и ще почива на старта, а във втори кръг го очаква среща с един измежду Емилио Гомес (световен номер 121) и ветерана Алберт Рамос-Виньолас (световен номер 50). Колумбиецът е на 31 години и съвсем наскоро за пръв път дебютира в топ 100 на света, като има само едно влизане във финалната осмица на ATP състезание в своята кариера и логично никога не се е срещал с Димитров.

Визитката на местния представител е далеч по-богата и в нея можем да отличим цели четири титли върху червена настилка на ниво ATP. Освен това Рамос е достигал до финала на Мастърса в Монте Карло , но отдавна е далеч от най-добрата си форма и през сезона има баланс от 4 победи и 12 загуби, а Григор води с 2:1 в преките си срещи с него.

При евентуално достигане до четвъртфиналите, то българинът вероятно отново ще трябва да премери сили с Алекс Де Минор, когато надигра изключително драматично, за да продължи към 1/2-финалите в Ротердам. Водач на тази четвъртина е Стефанос Циципас, от когото родният ни представител беше спрян в миналогодишното издание на турнира, а в долната половина място намери още и Яник Синер.

Горната част на схемата е не по-малко интересна, защото е предвождана от световния номер две Карлос Алкарас, който се завръща от контузия. Топ поставеният ще открие участието си в мач с Нуни Борхес или Иля Ивашка, а неговият сънародник Роберто Баутиста Агут е първото по-сериозно препятствие на неговия път.

В четвъртфиналите пък можем да станем повторение на 1/2-финалната битка от US Open между Алкарас и Тиафо, ала шампионът от Хюстън преди това ще трябва да мине през клей специалиста Алехандро Давидович Фокина. 

Разбира се, то трябва да споменем и Каспър Рууд, който съвсем наскоро завоюва трофея в Ещорил и винаги е много опасен на червена настилка. Както добре си спомняте, то именно Карлитос спря скандинавеца в решителния сблъсък за трофея в Ню Йорк, а за да видим нова битка между двамата, то световният номер три ще трябва да се справи със състезатели от ранга на Франсиско Серундоло и Карен Хачанов.

Пълната схема в Барселона:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Барселона: Григор с приемлив старт; отново попадна в една четвъртина с Циципас Калоян Соколов
Теми:  
atp | алберт рамос-винолас | алекс де минор | барселона | бгтенис | григор димитров | емилио гомес | жребий | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook