Жребият в Монако: Джокович и Надал в различни половини; Синер очаква световния номер 1 още на старта!

от в 20:57 на 09.04.2021
Диана Андреева

Първият за годината Мастърс турнир на клей кортове започва през следващата седмица. Rolex Monte Carlo Masters ще събере на едно място голяма част от топ тенисистите, а първи двубой от Australian Open насам ще изиграят Новак Джокович и Рафаел Надал, които отсъстваха през последните няколко седмици, за да могат да се подготвят за предстоящия "сезон на червено". Жребият за надпреварата бе изтеглен по-рано днес, а ето какво отреди той:

Водач в схемата е световния №1 Новак Джокович, за когото жребият не е никак благоприятен. Сърбинът ще открие кампанията си в Монте Карло срещу финалиста на първия за годината Мастърс турнир Яник Синер или Алберт-Рамос Виньолас, а следващото препятствие според ранкинга на шампиона от тазгодишното издание на АО е намиращия се в чудесна форма Хуберт Хуркач. В тази четвърт са още Давид Гофен и Александър Зверев, а за да си осигури място във втори кръг Гофен трябва да се справи с носителя на титлата от US Open 2014 Марин Чилич.

В горната половина попада още и финалистът от Акапулко и четвърти поставен - Стефанос Циципас. Гъркът ще бъде изправен пред сериозно препятствие още в първия си мач, където очаква победителя измежду Лоренцо Музети и Аслан Карацев. В тази част на схемата са още Феликс-Оже Алиасим, откриващ кампанията си срещу Кристиан Гарин, както и Джон Милман и Уго Юмбер. Първа победа от повече от една година насам ще търси Гаел Монфис, който при успех над Пабло Андухар и Гидо Пея/Лука Пуй, може да срещне Матео Беретини в спор за място на 1/4-финалите.

Водач в третата четвъртина на схемата е Рафаел Надал. Световният номер три ще срещне Адриан Манарино или квалификант в първия си мач от загубата на Australian Open насам, а при успех ще се изправи срещу първата ракета на страната ни Григор Димитров. В тази част е и Андрей Рубльов. Руснакът дебютира в четвъртфиналната фаза в турнир от тази категория в Маями през миналия месец, а днешният му жребий е доста благоприятен. Рубльов очаква местен представител или квалификант на старта, а при достигане на трети кръг най-вероятно ще се изправи срещу Роберто-Баутиста Агут.

Вторият поставен Даниил Медведев ще открие участието си на Rolex Monte Carlo Masters 2021 срещу Николоз Басилашвили или Филип Крайнович, а най-голяма опасност за руснака според ранкинга в откриващите фази на надпреварата ще представляват Фабио Фонини и Беноа Пер. В тази четвърт е и Диего Шварцман,очакващ Холгер Руне или Каспър Рууд във втори кръг, а впоследствие може да срещне Пабло-Кареньо Буста, Ласло Джере или Карен Хачанов. Пълният жребий можете да видите тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Монако: Джокович и Надал в различни половини; Синер очаква световния номер 1 още на старта! Диана Андреева
Теми:  
данил медведев | жребий | монте карло | новак джокович | рафаел надал | тенис жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook