Юмбер: COVID-19 ми се отрази пагубно - имах чувството, че ще се задуша

от в 19:16 на 16.03.2022
Диана Андреева

Очакванията към Уго Юмбер за сезон 2022 бяха големи, ала COVID-19 се отрази пагубно върху плановете на французина за началните месеци от календара. Световният номер 42 започна годината с победа над не кого да е, а самия Даниил Медведев, но след положителна проба на тест за коронавирус в Австралия играта му претърпя тотален разпад и резултатите му през последните седмици са далеч от удовлетворяващи. Как се чувства в момента Юмбер и готов ли е отново да се изявява на най-високо ниво разказа самият той в интервю пред L'Equipe през вчерашния ден:

"Заразих се с COVID-19 от моя физиотерапевт. Последваха неспокойни дни за мен и близките ми, защото състоянието ми рязко се влоши. Когато периодът на изолация приключи, се опитах да се завърна възможно най-бързо на корта, но това далеч не беше разумно решение. Имах респираторни проблеми и при повече от 30 минути интензивна игра усещах, че ще се задуша и ще припадна на корта. 

Постковид симптомите ми не приключваха само с дихателни проблеми, а също така усещах силна болка в краката и липса на енергия. Постепенно се възстановявам, но не мога да определя здравето си като отлично в този момент. Следващият турнир в графика ми е Мастърса в Маями, където се надявам, че ще се представя по-добре в сравнение с Индиън Уелс." - завърши Юмбер.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Юмбер: COVID-19 ми се отрази пагубно - имах чувството, че ще се задуша Диана Андреева
Теми:  
тенис турнир в маями | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook