Кадри от съблекалните след 21-вата: Пълното изтощение на Надал от 5-часовия финал

от в 18:30 на 30.01.2022
Мирела Николова

През днешния ден Рафаел Надал за пореден път демонстрира изключителната си борбеност и непримирим характер, извели го до рекордната 21-ва титла от Големия шлем. Матадора изоставаше с 0:2 сета срещу Даниил Медведев, но въпреки това не се предаде и обърна събитията в своя полза, за да намери място в историята, излизайки начело на класацията за най-много "мейджър" трофеи, като изпревари по този показател двамата си големи съперници Новак Джокович и Роджър Федерер. 

Сблъсъкът се превърна в същински тенис трилър на най-високо ниво, продължил точно 5 часа и 24 минути, което го превръща във втория най-дълъг финал на Аустрелиън Оупън. Двамата състезатели бяха на предела на силите си в края на мача, което си пролича и от реакцията на испанеца при връщането му в съблекалните след церемонията по награждаването.

Рафа просто се свлече директно на една от йога постелките във фитнеса и си пролича нагледно умората, която е натрупал по време на това изумително зрелище. Не след дълго обаче Надал се качи на фитнес колело, за да може тялото му да разпусне и да не се стигне до схващания и контузии.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кадри от съблекалните след 21-вата: Пълното изтощение на Надал от 5-часовия финал Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook