Как да усвоим красотата на бекхенда с една ръка с любезното участие на Григор

от в 08:00 на 06.11.2021
Тея Кръстева

Григор Димитров сложи край на сезон 2021-а, след като остана на крачка от четвъртфиналите на Мастърс в турнира в Париж, отстъпвайки на Александър Зверев в истински тенис спектакъл. Въпреки загубата Димитров ни зареди с много положителни емоции и ни даде поводи да вярваме, че през 2022-а ще го видим в най-добрата си форма, продължавайки да "твори" на корта.

В началото на годината, когато повечето от тенис надпреварите се провеждаха в Северна Америка, най-добрият български тенисист взе участие в предаването на ATP - Top Court, в което разкри някои от тайните относто едноръкия си бекхенд:

"Здравейте на всички! Аз съм Григор Димитров и добре дошли в шоуто Top Court.

Да играеш бекхенд с една ръка, дава много предимства, когато си изтласкан зад основната линия и искаш да се завърнеш обратно в разиграването. Много е важно ударът да е с голяма дълбочина и да е добре насочен. Всичко това се постига с прецизна работа с краката и с взимането на правилното решение кога точно да удариш топката. Веднъж ударил ли си топката в точния момент и изпълнил ли си удара по правилния начин, резултатът е мигновен."

Запознайте се с любимия ви треньор: Григор Димитров

"Едно от любимите ми упражнения е следното: последователното изпълняване на бекхенд, форхенд, апроуч удар, 2 волета и смач. Тази тренировка, включваща 6 удара, е изключително полезна, тъй като играчът е принуден да покрие целия корт в само едно разиграване."

Усъвършенствайте вашия бекхенд с една ръка:

"При тренировка на удар на мрежата предпочитам топката да достига малко по-бързо до мен, но също така да ми позволява да открия правилния си ритъм на игра и да съм в състояние да отиграя всеки изстрел на своя съперник. По този начин упражнявам не само придвижването си на мрежата, но обръщам внимание върху своите реакции и вземането на бързи решения. Запомнете - дори да объркате и най-лесната топка на мрежата, не е дошъл краят на света, на всеки се случва!"

На снимачната площадка:

"Има много причини защо да гледате предаването Top Court. Разбира се, тенисът, умението да удариш специфична топка и усвояването на различни техники са основната материя, но аз вярвам, че много тенисисти тук служат за пример и вдъхновение. Можеш да научиш много от живота на един стортист и да го приложиш в своя.

Аз бях Григор Димитров и ще ви видя на Top Court!"

Цялото видео може да изгледате тук:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Как да усвоим красотата на бекхенда с една ръка с любезното участие на Григор Тея Кръстева
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook