Как Ноле и Сърбия успяха да се запалят по "Луда по тебе"? Вижте историята (видео)

от в 11:42 на 16.01.2020
Калоян Пламенов

Как Сърбия успя да се запали по "Луда по тебе" и как Новак Джокович се сети да изпее култовото парче на Камелия, което вече е доста ретро?

Със сигурност доста хора се питат този въпрос. 

Въпреки че у нас я припяваме от 1996 г. насам, в Сърбия тя "запали" дискотеките през 2018 година, припомня bTV. Тогава в кината в бившата югославска република излезе филмът "Южен вятър".

В една от първите сцени звучи именно песента "Луда по тебе". Изпълнява я друга етническа българка, родена в сръбския Димитровград - Габриела Пейчев.

Мелодията бързо завладя сърбите, а "любимката на Цеца Величкович", както наричат Габи в западната ни съседка, снима и клип на песента. В новогодишната нощ на 2018 срещу 2019 г. "Луда по тебе" беше едно от най-често срещаните музикални изпълнения. От там вероятно я е чул и Джокович.

Парадоксът е, че в Сърбия вече си имат "Луда по тебе", при това преди да я запее Камелия у нас. Песента е на една от най-големите звезди на бивша Югославия - Лепа Брена.

"Luda za tobom" дава име на 13-ия албум на босненката, издаден в началото на 1996 г., а клипът към мелодията е истински хит.

Още по-парадоксално е, че в Гърция пеят песента от 1995 г. Същата мелодия служи за основа на "Astatos" - песен на Пасхалис Терзис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Как Ноле и Сърбия успяха да се запалят по "Луда по тебе"? Вижте историята (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
луда по тебе | новак джокович | сърбия | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook