Как тренира "магьосника" Федерер, за да е в топ форма? Отговорът е ясен

от в 14:22 на 14.02.2020
Калоян Пламенов

Как точно тренира Роджър Федерер, за да бъде на топ ниво на почти 40-годишна възраст? Това е интересен въпрос, който със сигурност доста хора се питат, а самият тенисист рядко говори в детайли как точно се готви.

Нека обаче да разгледаме начините на тренировка, на Маестрото.

Той обича да загрява с въже преди всяка тренировка, като отделя няколко минути на скачане. Това е страхотна фитнес рутина, която спомага както за по-добра работа на сърдечно-съдовата дейност на организма, така и подобрява ловкостта.

Следващият етап от подготовката на швейцареца е джогинг стъпки, които подобряват работата на мускулите, на тялото. 

"Никога не бях виждал някой да прави това на тренировка", преди време разкри един от най-добрите играчи при двойките Леандер Паеш за методите на Маестрото.

В крайна сметка обаче макар и донякъде странни те дават нужния положителен ефект върху тялото на швейцареца.

След като приключи с долната част на тялото Маестрото насочва поглед и върху горната, като в крайна сметка именно горната част от тялото е от решаващо значение за играта му.

Той използва както медицинска топка, така и ракета и топка. Това изостря рефлексите на един спортист. Част от упражнението включва някой, който му мята три топки една след друга и идеята е швейцарецът да ги удари и трите.

Интензивността на това упражнение спомага и за промяна на темпото по време на срещите. 

Ветеранът има и още едно доста ефикасно упражнение при което му мятат топка, а той я хваща с една ръка и след това отскача, а това влияе положително на координацията.

И не на последно място са упражненията с три конуса, които са наредени в триъгълник при които той се движи около всеки конус и замахва за форхенд и бекхенд.

По време на предсезонните подготовки швейцарецът включва също и тежести. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Как тренира "магьосника" Федерер, за да е в топ форма? Отговорът е ясен Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook