Какво е Новак Джокович да ти е началник - треньор в академията му разказва

от в 15:14 на 15.10.2022
Мирела Николова

По подобие на немалка част от тенис величията Новак Джокович също е основател на академия - тенис център "Новак", която е разположена в родния му Белград. Тя разполага с общо 14 корта, 11 от които са на клей, а останалите 3 са с твърдо покритие. Базата често бива посещавана от сърбина, който не пропуска възможност да се завърне в родния град по време на почивката си между турнирите и нерядко можем да го видим да се подготвя за следващата си надпревара именно там, като негови спаринг партньори често са млади сръбски таланти.

Академията разполага с богат набор от реномирани и висококвалифицирани специалисти, измежду които е и френският тенисист Стефан Робер, достигал до №50 в световната ранглиста. По време на свое скорошно интервю французинът бе запитан какво е чувството да имаш 21-кратния шампион от Големия шлем за началник, на което Робер отговори по следния начин:

"Всъщност той не е мой шеф, отношенията ни с него са далеч от това. Тази длъжност заема Виктор Троицки, който е директор на академията и на когото трябва да се отчитам редовно. Новак е повече колега в работата, който често ми дава съвети как да бъда от максимална полза за играча си и да извадя най-доброто от него. С Новак разговаряме, понякога той ме пита някои неща, друг път аз задавам въпроси. Той ще ми даде своето мнение, след което ще го обсъди с моя играч - това е начинът, по който работим. Всъщност е много просто", разказа Робер.

Източник: First Sportz

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво е Новак Джокович да ти е началник - треньор в академията му разказва Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook