Какво начало в Лондон - Нишикори не даде и сет на Федерер (видео)

от в 23:35 на 11.11.2018
Георги Христов

Кей Нишикори поднесе първата изненада на финалите на АТР в Лондон. Японецът изненада в два сета световния №3 Роджър Федерер със 7:6(4), 6:3.

В първия сет при 6:5 в своя полза Федерер поведе с 30:0 на сервис на Нишикори, но не се възползва и се стигна до тайбрек. В него японецът убедително се наложи със 7:4 точки.

След почивката Федерер проби още в първия гейм, но веднага се стигна до рибрейк за 1:1. След това Нишикори проби за 4:2 и не срещна проблеми да затвори в два сета.

Интересното е, че при предишните си 15 участия в турнира Федерер не бе губил никога на старта. Освен това от началото на сезона Федерер остава с две топ 10 победи - срещу Марин Чилич на Australian Open във финала и срещу Григор Димитров - отново в мача за титлата в Ротердам.

В другия мач от група "Лейтън Хюит" Кевин Андерсън надигра с 2:0 сета Доминик Тийм.

Така след днешния ден Федерер загуби възможност да изпревари Рафаел Надал в ранглистата. Швейцарецът имаше нужда да запише пълен актив от победи в груповата фаза, за да има шансове.

Следващите мачове от тази група ще бъдат във вторник. Тогава в ранната среща ще видим сблъсък между Кевин Андерсън и Кей Нишикори, а във вечерната сесия са оставени Федерер и Доминик Тийм.

Дискутирайте турнира в Лондон!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво начало в Лондон - Нишикори не даде и сет на Федерер (видео) Георги Христов
Теми:  
атр финали | кей нишикори | мастърс лондон | роджър федерер | роджър федерер - кей нишикори | тенис турнир в лондон

Коментари





Следвайте ни в Facebook