Карацев и Симон си осигуриха двубой помежду след двусетови успехи

от в 22:41 на 21.10.2021
Тея Кръстева

Световният номер 22 Аслан Карацев се класира за четвъртфиналите на домашния турнир Кремъл Оупън след рутинна победа над беларусина Егор Герасимов с 6:4 6:3. По този начин руснакът си осигури сблъсък срещу французина Жил Симон, като това ще бъде първа среща помежду им.

Карацев навлезе по-уверено в срещата, достигайки мигновено до последователни възможности за брейк, само че световният номер 105 неутрализира опасността. Все пак скоро след това полуфиналистът от Аустрелиън Оупън 2021 съумя да се сдобие с пробив аванс и безпроблемно го съхрани до края на частта. Вторият сет се разви по сходен начин, тъй като руснакът стартира с ранен брейк и скоро вече се бе откъснал с 5:3. Егор Герасимов не оказа по-нататъшна съпротива и инкасирайки нов брейк, бе напуснал надпреварата в Москва.

Световният номер 117 Жил Симон записа успех в последователни сетове над американеца Макензи Макдоналд с 6:3 6:2, за да си осигури четвъртфинален мач срещу поставения под номер 2 в схемата Аслан Карацев.

В началните минути французинът бе повече от непоколебим, реализирайки по един пробив в съответно началото и края на частта, които му се оказаха напълно достатъчни скоро да се доближи само на сет разстояние от следващата фаза на надпреварата. Втората част предложи повече драма, тъй като Симон се бе откъснал с фамозното 4:0, но световният номер 55 успя да възвърне интригата за 4:2. Това обаче се оказа и последните спечелени геймове в актива на Макензи Макдоналд, който напусна турнира в Москва след час и 23 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев и Симон си осигуриха двубой помежду след двусетови успехи Тея Кръстева
Теми:  
аслан карацев

Коментари





Следвайте ни в Facebook