Карацев пренесе великолепните игри и в Маями; Чилич най-после напомни за себе си

от в 23:10 на 27.03.2021
Калоян Соколов

Аслан Карацев без съмнение е сензацията на сезон 2021 и очакванията към руснака се покачват с всеки един изминал турнир, но той по никакъв начин не се притеснява от тези обстолятелства и продължава да ниже победи на сметката си с лекота, като днес негова жертва стана опитния Михаил Кукушкин, който бе надигран от световния номер 27 с 6:4 6:3 и така осетинецът намери място в третия кръг на надпреварата в Маями, където го очаква един измежду Себастиан Корда и Фабио Фонини.

Карацев далеч нямаше лек двубой, като ветеранът показа как далеч не е излязъл на корта, за да бъде просто в поддържаща роля и водеше играта противно на всякакви предварителни очаквания. Плоските удари на казахстанеца създаваха сериозни проблеми на неговия опонент, а това доведе до преднина от 3:1 гейма в полза на Кукушкин. Постепенно поставеният под номер 17 заигра с познатия интензитет, който се оказа твърде висок за аутсайдера в сблъсъка и ходът на първата част бе успешно обърнат от осетинеца.

Вторият сет вече се различаваше коренно като развой, макар че непоставеният тенисист продължаваше да се брани храбро и наблюдавахме разигравания от най-висока класа, само че Карацев ставаше все по-уверен с всяка изминала точка и проби подаването на опонента си за 3:1, което предопредели крайния изход на мача.

Марин Чилич е на точно обратния полюс спрямо шампиона от Дубай и за пръв път през сезона може да се похвали с постигането на последователни победи. Тази приятна новина за хъватина стана факт, след като той се пребори в драматичен двубой със световния номер 20 Кристиан Гарин, надигравайки го с 3:6 7:5 7:6(5), а сега на пътя му към осминафиналите е застанал Лоренцо Музети.

Първият сет премина изцяло под диктовката на южноамериканеца, а бившият шампион от Шлема трябва да бъде благодарен, че допусна само един брейк, защото поставеният под номер 13 имаше цели десет възможности пред себе си. С течението на срещата балканецът започна да удря топката значително по-чисто, като уинърите от неговата ракета сериозно увеличиха бройката си и той реализира решителен пробив при 5:5 във втората част, за да изравни общия резултат.

Третият сет бе най-равностоен от всички останали, а играчите се бореха за всяка една топка и ставахме свидетели на истинска битка на изтощение между двамата.

Първата възможност се откри пред световния номер 45, ала чилиецът отреагира с печеливш бекхенд по правата и на свой ред можеше да спечели гейм на посрещане, но Чилич пласира ас и запази интригата в двубоя.Така в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който мощният начален удар на хърватина му даде сериозен превес и обратът бе завършен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев пренесе великолепните игри и в Маями; Чилич най-после напомни за себе си Калоян Соколов
Теми:  
аслан карацев | марин чилич | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook